Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ- Σε τροχιά εκλογών


synetairistkh_trapeza

Το πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία καλούνται..
να εκλέξουν αύριο Παρασκευή 3.200 μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας. Οι εκλογές θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες αφού, όπως συμφωνεί και η πλειοψηφία των υποψηφίων, η νέα διοίκηση αναλαμβάνει σε μια περίοδο όπου το οικονομικό κλίμα είναι δυσμενές και οι εκατοντάδες επιχειρήσεις μέλη της τράπεζας του νομού, χρειάζονται ακόμη περισσότερη στήριξη.

Τις εννέα θέσεις στο διοικητικό σχήμα, διεκδικούν 16 υποψήφιοι, ενώ ακόμη τέσσερις υποψήφιοι, για τις δύο θέσεις αντιπροσώπων στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ). Οι κάλπες, θα ανοίξουν αύριο το πρωί  στο κτίριο της Τράπεζας και θα κλείσουν το απόγευμα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όσα περισσότερα μέλη γίνεται να αποφασίσουν με την ψήφο τους για την επόμενη μέρα της Συνεταιριστικής.
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι: Βασιλειάδης Γεώργιος του Μενελάου, Ζωγράφου Όλγα του Μενελάου, Ιωάννου Κωνσταντίνος του Πέτρου, Καλαιϊτζής Στέφανος του Αθανασίου, Καρύδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Μελετλίδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Μηλιώτης Νικόλαος του Γεωργίου, Μπατάλας Παύλος, Πάππας Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Πόδας Δημήτριος του Ευαγγέλου, Πωγωνίδης Κωνσταντίνος του Σάββα, Σαμαράς Δημήτριος του Γεωργίου, Τζίκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, Τσιαλός Γεώργιος του Αριστείδη, Φαρδέλλας Αναστάσιος του Γεωργίου, Χατζηιωάννου Ιωάννης του Στυλιανού
Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι και 4 σταυρούς προτίμησης, ενώ στο νέο ΔΣ θα εκλεγούν οι 9 πρώτοι σε ψήφους.
Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την ΕΣΤΕ είναι: Μηλιώτης Νικόλαος του Γεωργίου, Πόδας Δημήτριος του Ευαγγέλου, Σαμαράς Δημήτριος του Γεωργίου, Τσιαλός Γεώργιος του Αριστείδη
Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.

Αισιόδοξος δηλώνει για την επόμενη μέρα της Τράπεζας Πιερίας, ο πρόεδρός της Νίκος Μηλιώτης. Ο κ. Μηλιώτης, μιλώντας στην «Π» τόνισε το σημαντικό ρόλο της Τράπεζας σημειώνοντας ότι στηρίζεται σε χρήματα Πιεριέων, τα οποία διατίθενται σε Πιεριείς. Ερωτηθείς για το αν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, είπε ότι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της ενασχόλησής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Οι επιχειρηματίες της Πιερίας, στην πλειοψηφία τους, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων και αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην τοπική οικονομία», δήλωσε ο Νίκος Πάππας, υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Πάππας τόνισε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα  οφείλει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με γνώμονα την διασφάλιση της βιωσιμότητάς της να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των Πιερικών επιχειρήσεων.
Ένα από τα στοιχήματα που έχει μπροστά του το νέο ΔΣ που θα προκύψει, είναι η κατασκευή κεντρικού οικήματος σε οικόπεδο που έχει ήδη αγοράσει η Τράπεζα, ανέφερε ο Δημήτρης Σαμαράς, σημειώνοντας επίσης ότι ένα από τα επόμενα βήματα είναι πλέον και η επέκταση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας σε όμορους νομούς.
«Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι πολλές» εκτίμησε ο Γιώργος Τσιαλός, συμπληρώνοντας πως «το ότι ξεπερνάει την κρίση σχετικά ανώδυνα δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Η προσπάθειά του νέου διοικητικού συμβουλίου, είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στην εξεύρεση και εφαρμογή αναπτυξιακών μεθόδων που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την Τράπεζα» κατέληξε ο κ. Τσιαλός.
Η Συνεταιριστική έχει περιθώρια να αναπτύξει ακόμη περισσότερες δράσεις, υποστήριξε ο Τάσος Φαρδέλλας, τονίζοντας πως κάθε νέο μέλος που θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της Παρασκευής, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας για την συνέχεια της Τράπεζας και παράλληλα αποδοχής του συγκεκριμένου θεσμού για την τοπική οικονομία.
«Οι εκλογές της Παρασκευής είναι μια διαδικασία που κανείς δεν μπαίνει με κριτήρια ανταγωνιστικά», υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Χατζηιωάννου, χαιρετίζοντας«μ’ ένα πνεύμα καθαρά συναδερφικό και συνεταιριστικό», όλες τις υποψηφιότητες και διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό όσων κριθούν πιο χρήσιμοι από την πλειοψηφία των μελών για να στελεχώσουν το νέο Δ.Σ.

ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: