Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οικόπεδα σε 187 δικαιούχους ακτήμονες της Βροντούς

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 
187 ακτήμονες κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Βροντούς απέκτησαν το οικόπεδό τους στην περιοχή τους, με τη διαδικασία της.. κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που κάνει πράξη την αποκέντρωση, καθώς συμβάλει στο να παραμείνουν οι κάτοικοι της υπαίθρου στον τόπο τους και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την ανάπτυξη της Πιερίας και την τόνωση του αγροτικού πληθυσμού.

Η κλήρωση για τη διανομή των οικοπέδων στους δικαιούχους έγινε πλέον πράξη  καθώς το ζήτημα ταλάνιζε για περισσότερο από 20 χρόνια τους κατοίκους της Βροντούς και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν με τις ενέργειες του Νομάρχη και των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου επεσήμανε ότι με τη διαδικασία της κλήρωσης δίνεται τέλος σε μια μακροχρόνια διαδικασία και δήλωσε συγκινημένος που μετά από 20 χρόνια δίνονται επιτέλους τα οικόπεδα στους δικαιούχους. Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Γης και όλα τα μέλη της Επιτροπής και όσους συνέβαλαν στη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε νέα διανομή στους νέους ακτήμονες κατοίκους της Βροντούς.

«Κάνουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται από τη νομοθεσία και πλέον μπορούν να γίνουν και άλλες διανομές, καθώς τα χωριά μας αναπτύσσονται καθημερινά και η παραχώρηση οικοπέδων σε ακτήμονες είναι μια διαδικασία που συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο Νομάρχης ευχήθηκε σε όλους να χαρούν το οικόπεδό τους με την οικογένειά τους και τα παιδιά τους και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιοποιείται η περιουσία του δημοσίου με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα, που περίπου 190 πολίτες του Δήμου Δίου αποκτούν ένα οικόπεδο κάνοντας πράξη ένα όνειρο ζωής, ώστε να παραμείνουν στο χωριό τους.

Με συγκινητικά λόγια μίλησαν οι δύο πρώην πρόεδροι της Κοινότητας Βροντούς Νίκος Καλαϊτζής και Γιώργος Καλαϊτζής οι οποίοι πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη διανομή των οικοπέδων και αναφέρθηκαν τεράστια γραφειοκρατία και την πολυνομία που μπλόκαραν για περισσότερα από 20 χρόνια τη διανομή στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας πριν από χρόνια δόθηκαν οριστικοί τίτλοι σε 428 δικαιούχους στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, λύνοντας ένα ζήτημα που απασχολούσε για περισσότερο από 50 χρόνια τους κατοίκους του οικισμού, ενώ δόθηκαν και 250 τίτλοι ιδιοκτησίας στους κατόχους καστανεώνων στη Ρητίνη. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία για τη διανομή και κλήρωση οικοπέδων στους δικαιούχους ακτήμονες του δημοτικού διαμερίσματος του Δίου και του συνοικισμού των Πλατανακίων του Δήμου Δίου. πηγή-http://politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: