Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010 - Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
GKAZON_1
Κατατσουρουφλίστηκε, κατακάηκε το καημένο το γκαζόν στην κεντρική πλατεία!
Έτοιμο το πήραμε...

(το αγοράσαμε δηλαδή, δεν το πήραμε τζάμπα), αναπτυγμένο το πήραμε, πράσινο-πράσινο, φρέσκο-φρέσκο, αλλά … κάπου σκάλωσε, φαίνεται, αυτή η πολυδιαφημιζόμενη «συστηματική» δουλειά της διοίκησης του δήμου κι έβρασε το έρμο το χορταράκι, εγκλωβισμένο στα γρανιτένια δάπεδα (από κάτω) στο λιοπύρι (από πάνω) … πάει καλιά του το δόλιο.
Μήπως να βάζαμε (συστηματικά) πλαστικό γκαζόν; Γιατί, άμα είναι να ξανασκάβουμε τώρα, να ξηλώνουμε πλακάκια (που δεν ξηλώσαμε πριν), θα μας μείνει γιαπί η κεντρική πλατεία μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές και δε λέει.
GKAZON_2



«Έκρηξη» της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο και το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει το 20%.
Δηλαδή, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας (από τις άδειές μας τελοσπάντων, γιατί για διακοπές είπαμε: staycation και πολύ μας πέφτει) και να μη βρούμε τη δουλειά μας να μας περιμένει;
Ε, ρε, χουνέρια μας που ετοιμάζουν οι αθεόφοβοι ψυχοπονιάρηδες σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ!


LOBERDOS
Μεσ’ στην τρελή χαρά ο Λοβέρδος!
Πήγε, λέει, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα και κάποιοι συνδικαλιστές (του αριστερού χώρου, αυτοί είναι οι ξεδιάντροποι που τρομοκρατούν αξιοσέβαστους υπουργούς) του πέταξαν μια πορτοκαλάδα!
Αλλά, δεν τον πέτυχαν.
Γι’ αυτό μάλλον γελάει χαιρέκακα ο υπουργός. Γιατί αστόχησαν. Ενώ αυτός, με τη μία μας πέτυχε όλους. Μπαμ και κάτω (οι μισθοί και οι συντάξεις).
Στο μεταξύ, στη διαμαρτυρία μετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που είχε αναρτήσει ένα πανό. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του υπουργείου σας», του είπε (του υπουργού) ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
Κι ο υπουργός του απάντησε στα … κινέζικα: «Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία».
Και στο μεταξύ-μεταξύ προανήγγειλε (ο υπουργός) και νέες περικοπές δαπανών του υπουργείου του, το 2011.
Και στο μεταξύ-μεταξύ-μεταξύ ενέκρινε και το πάγωμα, μέχρι το τέλος του 2010, των δανειοδοτικών προγραμμάτων του ΟΕΚ, που ως γνωστό διαχειρίζεται τα λεφτά (από τις εισφορές τους) των ίδιων των δικαιούχων των προγραμμάτων.
Κι έζησε αυτός καλά κι εμείς χειρότερα. End of story.


1
Τελικώς μάλλον το μετάνιωσε ο Βαγγέλης Πολύζος και ματαξαναεπιστρέφει στην τοπική αυτοδιοίκηση για να διεκδικήσει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, το οποίο είχε αρνηθεί (προ ολίγων ημερών) επειδή, όπως έλεγε τότε δεν θα μπορούσε να πάει κόντρα σε αυτά που αποφάσισαν (αποχή από τις εκλογές) οι συντοπίτες του από τον Κολινδρό.
Έτσι φαίνεται ο πρώην δήμαρχος και πρώην βουλευτής να επανέρχεται δριμύτερος και ορεξάτος. Και εδώ που τα λέμε, η τοπική πολιτική σκηνή έχει ανάγκη και της παρουσίας (και των δηλώσεων) του Βαγγέλη Πολύζου. (αρκεί να μην το ματαξαναμετανιώσει και αφήσει σύξυλη για δεύτερη φορά τη Ρηγίλλης)


Τις 6 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας (από Δευτέρα έως και Σάββατο) το Κέντρο Υγείας Αιγινίου διαθέτει ασθενοφόρο για την κάλυψη των περιστατικών της σφαίρας δράσης του.
Την Κυριακή δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και προφανώς το κενό καλύπτεται από τα… γραφεία τελετών.
Το λέει και η γραφή: έξι μέρες να εργάζεσαι και την έβδομη να τιμάς τον Κύριο και Θεό σου και από ότι φαίνεται χωρίς ασθενοφόρο τις Κυριακές είναι πιο εύκολο (αν σου τύχει) να δεις τον Κύριο και Θεό σου…


3
Από τον Οκτώβριο μένει κλειστό το ακτινολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ, αφού ακόμη δεν κατέστη δυνατή η πλήρωση της κενής θέσης που άφησε ο παραιτηθείς ακτινολόγος πριν μερικά χρονάκια.
Το πρόβλημα το γνωρίζει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος φέρεται να έχει ενημερωθεί από τους βουλευτές του νομού μας. Πάρ’ αυτά 10 μήνες (από τον Οκτώβρη του ’09) δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση, προφανώς επειδή εργάζεται για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού (εις βάρος όπως φαίνεται της βιωσιμότητας των ασφαλισμένων). Μόνο που δεν ξέρω ποιος ταλαίπωρος Πιεριέας (που έσκασε 60 και 80 ευρώ σε ιδιώτη γιατρό για ακτινογραφίες επειδή δεν μπόρεσε να τις κάνει στο ΙΚΑ στο οποίο καταβάλει μηνιαίως τον οβολό του), πιστεύει ότι ένας υπουργός που δεν μπορεί να τοποθετήσει έναν γιατρό στο ΙΚΑ Κατερίνης, μπορεί να λύσει το ασφαλιστικό της χώρας!
Πάντως το υπουργείο, επειδή δίνει λίγα χρήματα σχετικώς για την πλήρωση της θέσης (κάπου 1000 με 1200 ευρώ  μηνιαίως) και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί Έλληνας ακτινολόγος να εργαστεί μ’ αυτά τα χρήματα στο ΙΚΑ, καλό θα ήταν λοιπόν, να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόσληψης αλλοδαπού ιατρού με ειδικότητα ακτινολόγου.
Ας πάρει Βούλγαρο, ας πάρει Αλβανο, ας πάρει Πακιστανό (ποιος αλλοδαπός δεν θα δούλευε για αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα;), ας πάρει όποιον θέλει τέλος πάντων, αλλά να καλύψει τη θέση, διότι έτσι όπως πάει το πράγμα, κάποιον «θα πάρει και θα σηκώσει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: