Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ 3-3-Έχασε την ευκαιρία… ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010Έχασε την ευκαιρία…
ΠΑΛΕΨΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ, 3-3 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ).Τη χρυσή ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη δεδομένη συμμετοχή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τον Σεπτέμβριο, έχασε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Άγιαξ στην ..
Τούμπα. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πλήρωσε την κακή βραδιά της αμυντικής του γραμμής, αλλά και την αστοχία του στο τέλος σε κλασικές ευκαιρίες για να μπει ξανά στο ματς, με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Ίβιτς (77’). Τα γκολ σημείωσαν οι Βιεϊρίνια (16’), Σαλπιγγίδης (56’), Ίβιτς (91’) και Σουάρεζ (48’), Ντε Γιονγκ (50’), Λίντγκρεν (55’).
Χωρίς εκπλήξεις οι δύο ενδεκάδες
Καμία έκπληξη δεν υπήρξε από τους δύο προπονητές σχετικά με τις ενδεκάδες που παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κοντρέρας να παίρνει τη θέση του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και τον Ντε Ζέου αυτή του Ενό στη μεσαία γραμμή του Άγιαξ. Οι υπόλοιποι 20 ποδοσφαιριστές ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν και στην «Άμστερνταμ Αρίνα».
Την κατοχή ο Άγιαξ, το γκολ ο ΠΑΟΚ
Ο Άγιαξ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό, πιέζοντας για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει πίσω. Ένα σουτ του Λίντγκρεν (9’) και μία κεφαλιά του Σουάρεζ (12’) ήταν οι σημαντικότερες στιγμές του «Αίαντα» στα πρώτα λεπτά, αλλά από εκεί και πέρα ουδέν… Αιτία γι’ αυτό στάθηκε η εξαιρετική λειτουργία της μεσαίας γραμμής του «δικεφάλου του βορρά», τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά.
Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ άρχισε να κάνει τα πρώτα νερά στο 14’, με τον Φαν ντερ Βιλ να δίνει μισό γκολ στον Σαλπιγγίδη, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό, με τον Στεκέλενμπουργκ να μπλοκάρει την μπάλα με δύο προσπάθειες ακριβώς πάνω στη γραμμή της εστίας του. Δύο λεπτά αργότερα (16’), ήρθε το γκολ από στημένη φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Σορλέν να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον Βιεϊρίνια με έξυπνη κεφαλιά να βάζει «φωτιά» στην Τούμπα.
Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και αυτά της ομάδας του, όταν στο 28’ κατέβασε με απίθανο τρόπο την μπάλα από βαθιά πάσα από τον Γκαρσία, απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον Ανίτα, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ του «είπε όχι». Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν αναίμακτα για τους Θεσσαλονικείς, με τον Σουλεϊμάνι να έχει μια καλή στιγμή στο 42’, σε μία ασυνεννοησία των αμυντικών του ΠΑΟΚ.
Τραγικό δεκάλεπτο και… τέλος!
Δυστυχώς, το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη! Η άμυνα πελαγοδρομούσε, ο Κοντρέρας ήταν σε άλλο γήπεδο, ήρθαν και τα λάθη των Κρέσιτς και Μπουσαίντι και ήρθαν τα τρία απανωτά γκολ, που «πάγωσαν» την ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Στο πρώτο γκολ (48’), ο Μπουσαϊντί δεν έκοψε όσο ήταν καιρός τον Σουάρεζ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εκτελέσει τον Κρέσιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κοντρέρας κοιτούσε τον Ντε Γιονγκ την ώρα που αυτός αξιοποιούσε την ασίστ του Σουάρεζ για να κάνει το 1-2 και στο 55’ ο Κρέσιτς έκανε λάθος υπολογισμό σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίντγκρεν και το 1-3 δεν αποφεύχθηκε.
Η μείωση του σκορ και το χαμένο πέναλτι!
Η άμεση μείωση του σκορ από τον Σαλπιγγίδη (56’) έδωσε νέες ελπίδες στους γηπεδούχους, που θέλανε ακόμα δύο γκολ για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση. Ο Δερμιτζάκης έριξε στη μάχη τον Μουσλίμοβιτς (αντί του Βιτόλο), αλλά τα χάλια της άμυνας της ομάδας του εξακολούθησαν, με αποτέλεσμα ο Σουάρεζ να έχει δύο χαμένες ευκαιρίες (67’, 71’), από τις οποίες στη δεύτερη σημάδεψε το δοκάρι.
Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είχε τη χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει -και να κυνηγήσει ένα ακόμα γκολ στη συνέχεια- στο 77’, όταν ο Ίβιτς νικήθηκε από τον Στεκέλενμπουργκ σε εκτέλεση πέναλτι, την οποία είχε κερδίσει ο Μπουσαϊντί σε ανατροπή του από τον Ανίτα. Οι «ασπρόμαυροι» δεν απογοητεύτηκαν, εξακολούθησαν να πιέζουν την αντίπαλη εστία, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίβιτς (86’, αριστερό σουτ) και Σαλπιγγίδης (88’, τετ α τετ) και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του μοιραίου Σέρβου στο 91’, όταν όμως, ήταν πολύ αργά για κάτι περισσότερο...
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κίτρινες: Τσιρίλο, Ιβιτς - Ανίτα
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (83’ Φιλομένο), Γκαρσία, Βιτόλο (64’ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης.
Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντεβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ανίτα, Ντε Ζέου, Λίντγκρεν, Ντε Γιονγκ, Σουάρεζ (90’+ Ολεγκέρ), Εμάνουελσον, Σουλεϊμάνι (78’ Έρικσεν).
Δείτε τα highlight της αναμέτρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: