Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

«Ελαμψε» η Γερμανία!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Η Γερμανία ήταν σαρωτική απέναντι στην Αυστραλία.
Στην  πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έδειξε πανέτοιμη και φαίνεται ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο. Ναι μεν ο αντίπαλος ήταν αδύναμος... (Αυστραλία), αλλά η Γερμανία άρεσε, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και βέβαια πέτυχε πολλά γκολ (4-0 το τελικό σκορ).
Φάσεις, σουτ, συνδυασμοί, ταχύτητα, αυτή η Γερμανία τα είχε όλα. Το δίδυμο Κλόζε -Ποντόλσκι για μια ακόμη φορά σε Μουντιάλ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα,  ενώ ο Οζίλ, μοιάζει ο νέος ηγέτης της ομάδας, ο συνδετικός κρίκος κέντρου και επίθεσης. Η Γερμανία διαθέτει νιάτα και ταλέντο. Αν συνεχίσει έτσι, μπορεί πολλά να καταφέρει στη Νότιο Αφρική.
Μόλις στο 8' συνδυάστηκαν έξοχα οι Οζίλ -Μίλερ  και ο Λούκας Ποντόλσκι με «κεραυνό» σημείωσε το 1-0.
Στο 24' ο Κλόζε σε κενή εστία αστόχησε, αλλά στο 26' ο ίδιος παίκτης (Κλόζε) με ωραίο άλμα και κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Λαμ(2-0).
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα. Στο 48' ο Μεξικάνος ρέφερι Ροντρίγκες αγνόησε χέρι του Μερτεσάκερ στην περιοχή και στο 55' ο Κέιχιλ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα επειδή μάρκαρε σκληρά από πίσω τον Σβαϊνστάιγκερ. Τότε  όλα τελείωσαν...
Στο 68' ο Μίλερ με ωραία κίνηση «έγραψε» το 3-0 και στο 70' ο Οζίλ μοίρασε στον Κακάου και έγινε το 4-0.
Με  λίγα  λάθη η διαιτησία του Ροντρίγκεζ(Μεξικό).
Κόκκινη: Κέιχιλ.
Κίτρινες: Οζίλ, Μουρ, Νιλ, Βαλέρι, Κακάου.
Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Μπαστούμπερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (73' Μάριο Γκόμεζ), Τόμας Μίλερ, Ποντόλσκι (81' Μαρίν), Κλόζε (68' Κακάου).
Αυστραλία: Σβάρτσερ, Μουρ, Γουίλκσάιρ, Νιλ, Τσίπερφιλντ, Γκρέλα (46' Χόλμαν), Κούλινα, Κέιχιλ, Βαλέρι, Γκαρσία (63' Ρουκαβίτσα), Εμερτον (74' Ζεντινάκ).(NEA)
 ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: