Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο αργός θάνατος του εμποράκου

602 επιχειρήσεις-οι 145 από αυτές εμπορικές-έχουν βάλει λουκέτο στην Πιερία το τελευταίο 5μηνο
Με προσφορές, που ξεκινούν από σήμερα, προσπαθούν οι έμποροι να βάλουν φρένο στη δραματική πτώση του τζίρου τους που αγγίζει το 50%, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους ιδιοκτήτες.....ακινήτων του εμπορικού κέντρου της Κατερίνης να βάλουν κι αυτοί «πλάτες», μειώνοντας τα ενοίκια …Μανχάταν Ν. Υόρκης, όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ρέχας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Ρέχας, πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, έκρουσε για μια ακόμη φορά το καμπανάκι κινδύνου για τους εμπόρους της πόλης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πελατών τους (εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις),
από τη μια και από την άλλη με τα υψηλότατα, δυσβάσταχτα ενοίκια, που φθάνουν στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης και τους πέριξ δρόμους έως και τις 3.000 ευρώ για ένα κατάστημα των 50-60 τ.μ.
BASIKO_POLITEIA_2«Δεν αντέχει πλέον η αγορά», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, απευθύνοντας έκκληση στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων, αλλά και στην πολιτεία, ζητώντας να δώσει φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα επιτρέψουν το πάγωμα ή και την πτώση των ενοικίων σε λογικά πλαίσια.
«Η κρίση δεν έχει όριο και κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει», τόνισε ο κ. Ρέχας, επισημαίνοντας ότι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις έχουν συρρικνώσει σε υπερθετικό βαθμό τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που κατευθύνονται πλέον δε δόσεις τραπεζών και σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αφήνοντας την αγορά στεγνή από ρευστό, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική συνέχεια τόσο εμπόρων, όσο και των εμποροϋπαλλήλων.
Σε μια προσπάθεια αλληλοστήριξης, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης αποφάσισε την ελευθεροποίηση των προσφορών των καταστημάτων έως και την έναρξη των εκπτώσεων, δίνει δηλαδή το δικαίωμα σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, με ένα απλό τηλεφώνημα ενημέρωσης στα γραφεία του Συλλόγου να προβούν σε προσφορές των ειδών που επιθυμούν να προωθήσουν σε χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.
«Είμαστε λοιπόν εδώ να συζητήσουμε και να αλλάξουμε την τακτική της αγοράς, εφαρμόζοντας μία χαμηλή τιμή στα προϊόντα μας», τόνισε ο κ. Ρέχας, «με τη βοήθεια όμως της ταυτόχρονης μείωσης των ενοικίων, των φόρων, των λογαριασμών, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ».
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: