Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 5 Ιουνίου


afiste_to_tameioΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Οι κομάντος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ξαναχτυπούν σήμερα.
Θα συγκεντρωθούν στις 10:30 το πρωί μπροστά στο εκκλησάκι των ΚΤΕΛ Κατερίνης και θα μπουν σε ένα από τα τρία ...σούπερ μάρκετ της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν (γεμίζοντας καρότσια κι αφήνοντάς τα στο ταμείο) για τις υψηλές τιμές των προϊόντων.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Σύμφωνα με την Ομάδα, παρόμοιες «σκηνές» θα εκτυλιχθούν ταυτόχρονα στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ παρόμοιες δράσεις ετοιμάζονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα.
Διότι, άμα περιμένουμε από την Κατσέλη και τις «συμφωνίες κυρίων» που επιχειρεί να συνάψει με τους βιομήχανους τροφίμων-σούπερ μάρκετ, ζήτω που καήκαμε.

vraveio_o_topos_moy
Το 1ο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010, στην κατηγορία Μέσα ενημέρωσης/Ιστότοπος, κατέκτησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την διαδικτυακή της πλατφόρμα «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».
Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις, είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε το ECOCITY το έτος 2005, με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας Επιστημόνων, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010-Μέσων Ενημέρωσης έλαβαν:
* Ο Δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου από τον TV AXELVOS
* O ιστότοπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"
* H τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-3 «Επιχείρηση και Περιβάλλον»
* Το Ράδιο Πειραϊκή Εκκλησία
* Η εφημερίδα ΑΥΓΗ για το ένθετο «Ο Δαίμων της Οικολογίας»
(στη φωτό, τα μέλη της ΕΟΔνΠ Ν. Πατέρα και Γ. Φουντέας  στην είσοδο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, μετά την παραλαβή του βραβείου)

periballon
 
5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος σήμερα και εμείς ούτε τα σκουπίδια μας δεν μαζέψαμε ακόμα (από την τουριστική Πιερία).

plateia_1
 
Ωραία η πλατεία της Κατερίνης! Πράσινη (ήδη) και με νερά (οσονούπω).
Μένει το επόμενο βήμα. Να κάνουμε γέφυρες πάνω από τα παρτέρια, για να μπορούμε (οι πεζοί) να τη διασχίζουμε καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως.
Διότι, κατά πως λεν οι ειδικοί, πλατεία σημαίνει χωρική κυριαρχία του πεζού. Άμα βάζεις χίλια-μύρια εμπόδια στους πεζούς δεν είναι πλατεία, είναι κάτι άλλο.
plateia_2

Σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, οι Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008, θα στήσουν ένα πάγκο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης όπου θα μοιράζουν έντυπο υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και με στοιχεία για τις δράσεις και τους στόχους του συλλόγου.
Ο πάγκος θα λειτουργεί από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Μην παραλείψετε να τον επισκεφθείτε.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: