Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ.. αφου εμείς οι φίλοι σου ΑΡΚΕΤΑ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ.. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!!!...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή 
Σχόλιο σε τμήμα της συνέντευξης "σόου" του αυτόκλητου "σωτήρα της Πιερίας" και ήδη σωτήρα του Δήμου Δϊου...
....Για τους άσπονδους φίλους μου, που δυστυχώς απέκτησα αρκετούς, και τι σύμπτωση, οι περισσότεροι μόνο όφελος εισέπραξαν από τη φιλία μας, έχω να πω ότι η αχαριστία κατά την αρχαιότητα τιμωρούνταν ως μέγα αδίκημα.
Δεν συγχωρώ την συμπεριφορά τους, δεν τους κρατώ όμως κακία, πόσο μάλιστα να θέλω να τους εκδικηθώ όπως αυτοί....???
- Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του Δημάρχου Δίου, με αποδέκτες όσους "τόλμησαν"  και αμφισβήτησαν την ικανότητα ενός και μοναδικού " θεού", ενός ανθρώπου που ότι έπραξε το έπραξε "χωρίς τη βοήθεια κανενός" και ώς άλλος Νέρων λειτούργησε εναντίον εκείνων που τόλμησαν να έχουν άποψη.
Επειδή εμείς Δήμαρχε  δέν υπήρξαμε ποτέ του παρασκηνίου και δέν λειτουργούμε με παπαγαλάκια, θάθελα να ακούσω συγκεκριμένα και όχι αοριστολογίες, ποιοί και σε τί ακριβώς οφελήθηκαν, με ονόματα και οφελήματα...
Αν και απο το ύφος στις φράσεις ..οφελήθηκαν απο την φιλία μας...φαίνεται  το πώς κάποιος θεωρεί τον εαυτό του το άπαν του κόσμου, θάθελα να ακούσω  ποιοί κέρδισαν και ποιό συμφέρον είχαν.. μήπως συνέβη το αντίθετο και κέρδισαν κάποιοι άλλοι;..
- Ποιοί είναι επι σειρά ετών κρατικοδίαιτοι και κομματικοδίαιτοι; οι άσπονδοι φίλοι; ή αυτοί που επι 20 και πλεόν χρόνια ασκούν το επάγγελμα "πολιτικός της επαρχίας" και κρατώντας αντιδημοκρατικά κομματικά στεγανά και ενίοτε αυταρχικές εσωκομματικές μεθοδεύσεις,δέν άφηναν να ακουστεί δεύτερη φωνή, μήν τυχόν και ξεγυμνωθεί η "θεότητά τους;"
Για.... να μας δώσεις ονόματα, αυτών που οφελήθηκαν και σε τί και να πάψεις να ασκείς το επάγγελμα του μόνιμου λασπολόγου και εκμεταλλευτή συνειδήσεων.
Αν δέν πείς ονόματα και σε τί οφελήθηκαν τότε θα είναι κάποιοι αναγκασμένοι να μιλήσουν ποιό συγκεκριμένα.. 'έτσι για να μάθουν και όσοι δέν γνωρίζουν τί εστί να είσαι πολιτικά υπερόπτης  και πώς είναι ένας που τη φιλία την εκτιμά και την αναγνωρίζει μόνον όταν είσαι υποτακτικός και εξυπηρετείς τις υστερόβουλες πολιτικές επιδιώξεις  του και γίνεσαι μόνιμος νεροκουβαλητής για εκείνον.
Δέν δικαιούνται να μιλούν για "φιλίες"  άνθρωποι που είναι οι πιό ιδανικοί να διδάξουν τί είναι "να έχει κανείς τη φιλία στο γόνατο". 
Στον πολιτικό άνδρα που καμαρώνει για το έργο του, αρμόζει να ευχαριστεί και τους συνεργάτες του για την μικρή ή μεγάλη προσφορά τους και όταν ακόμη αντιτίθενται μαζί του, όχι μόνο   "όταν νομίζει ότι τους σέρνει απο τη μύτη"...
Δέν αρκεί να  έχεις πετύχει ένα έργο σε μία θητεία σε κάποιο Δήμο, αλλά πρέπει να μοιράζεσαι την επιτυχία με κείνους που ξενύχτησαν μαζί σου επι ημέρες και ώρες, χωρίς να αποσκοπούν σε κάτι και χωρίς να "έχουν κερδίσει ούτε μία δραχμούλα", αλλά για τη φιλία και τον δημοκρατικό χώρο που υπηρετούν ανιδιοτελώς επι χρόνια, χωρίς να έχουν ωφεληθεί σε τίποτε, τουναντίον..
Είναι πολιτική συμπεριφορά και ιδιαίτερα ανθρώπινη συμπεριφορά φιλίας; όταν τις προηγούμενες εκλογές, επι σειρά ετών "πιστό σκυλί" - φίλο σου  τον εξευτιλίζεις, με συμπεριφορές και "κατινισμούς" που προκαλούσαν αηδία σε όποιον τα ζούσε  και τα άκουγε.. και ανάγκασαν το πρόσωπο αυτό να περάσει απέναντι, μπάς και καταφέρει να πείσει κάποιους απο εμάς να  ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε  ότι μπορεί να έλθει και η δική μας σειρά (όπερ και εγένετο) να νοιώσουμε στο πετσί μας την "ένδοξη φιλία σου" , άν βέβαια τολμούσαμε να "αμφισβητήσουμε";
Βέβαια θα έρθει η ώρα να αναφερθώ με λεπτομέρειες και να δούμε ποιοί, γιατί, πώς,πόσα και τί κέρδισαν, γιατί δέν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, δέν σκεπτόμαστε την ψήφο των ολίγων ευτυχώς παρατρεχάμενων παπαγάλων (δέν έχουμε τίποτε με τους άλλους συντρόφους) ,δέν είμαστε καθ επάγγελμα πολιτικοί, το μόνο που κάποτε μας συγκρατούσε ήταν η προδομένη  "παιδική αγνή φιλία".
Εφόσον όμως κάποιοι που εκτός απο φίλοι - άφιλοι, τελευταία πήραν και διδακτορικό στην πολιτική και προσωπική λασπολογία, διδακτορικό   στον τομέα της επιστήμης του "κατινισμού", είμαστε να μήν αφήσουμε απροστάτευτους τους εαυτούς μας.
- Εχουμε υποχρέωση να προστατετούμε απο την εξουσία Δημάρχου  που έχει τα ΜΜΕ "αφιλοκερδώς" δίπλα του και περνά την "πολιτική του προπαγάνδα" , με αήθη επίθεση και λασπολογία εναντίον όσων τόλμησαν να "ασκήσουν κριτική" περί της απαράδεκτης προσωπικης συμπεριφοράς σε αρκετό αριθμό φίλων.
- Ε όχι Δήμαρχε... έχεις "καταστεί και εσύ ένας  "απαραίτητος", έ  όχι....υπάρχει και δικαίωμα στον αντίλογο.
- Και εμένα όταν με φτύνουν δέν λέω βρέχει, προσποιούμενος το φίλο, ενώ απο πίσω θάβω (μή νομίζεις εμέις οι μπουνταλάδες δέν το καταλαβαίναμε) για να πετύχω στην πολιτική μου σταδιοδρομία.Εσύ το πράττεις..
- Εγώ δέν αλλάζω πολιτκούες φίλους για να εξυπηρετήσω προσωπικα πολιτικά οφέλη..
- Δέ έπαιξα, δέν παίζω και δέν θα παίξω πολιτικά παιγνίδια για προσωπική ανέλιξη..
Να θυμήσω ποιός προσφώνησε επισήμως σε προεκλογική συγκέντρωση το υποψήφιο Νομάρχη αντίθετης παράταξης;και εμέις τα υπόλοιπα κορόιδα είμασταν αντίθετοι;Και αυτό το κάνατε χάριν των δημοτών;χάριν της δημοκρατικής παράταξης που σας εξέλεξε δήμαρχο;ή τα πολιτικά παιγνίδια πάντα αφορούν προσωπική επιτυχία... και ανέλιξη... εν παντί τρόπο και χωρίς ηθικούς και πολιτικούς φραγμούς;Ετσι για να τα θυμόμαστε...Τώρα βέβαια θα ζητήσετε την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών γιατί; γιατί χωρίς εσάς η δημοκρατική παράταξη δέν μπορεί να υπάρξει;Αιδώς..
- Οι φίλοι σου που τελευταία (γιατί και με το διάολο συνάπτονται συμμαχίες) σε συνοδεύουν στις ύπηρεσιακές εξόδους στην πρωτεύουσα, κάποτε όταν περνούσες απο δίπλα τους, με περισσή αγένεια έπιαναν προκλητικά τα.... και εμείς οι πραγματικοί φίλοι σου τρελενόμασταν.. τώρα πώς μπορείς να έχεις αυτούς τους ανθρώπους "κολλητούς", μόνον εσύ το ξέρεις .... μάλλον γιατί ώς "θεός" συγχωρείς ώς άλλος "Χριστός" που συγχώρησε τη μετανοούσα Μαγδαληνή"..
Ετσι για να γνωρίζει και ο κόσμος, πώς εννοείται η  λέξη φιλία..
Και επειδή χορτάσαμε απο ικανούς επικοινωνιακούς πετυχημένους, δέν θα καμφθεί το φρόνημά μας, για κανένα πολιτικό κόστος, γιατί δέν μοιάζουμε όλοι σε τούτο τον τόπο.. και άν κάποιοι (όπως και εμείς παλιότερα χάριν της φιλίας) έχουν δεχτεί "πλύση εγκεφάλου", άς σκεφτούν επι σειρά ετών για ποιόν τρέχουν, γιατί τρέχουν και άς μήν είναι ευκολόπιστοι στα μεγάλα λόγια και τις παχιές κουβέντες.
Ναί έτρεξε , δούλεψε ο δήμαρχος.. μόνος του; όχι. άυτοί που έτρεχαν μαζί του (εκτός ολίγων) ωφελήθηκαν σε κάτι;όχι. Ο δήμαρχος ωφελήθηκε σε πολλά; Ποιός είναι τώρα "αχάριστος"; βάλτε το μαυλό σας να δουλέψει και όποιος έχει υποστεί "ενημέρωση πλυντήριο" και έχει ακούσει απο λασπολογία έως παραπόιηση γεγονότων, καλό είναι να επιζητήσει να ακούσει και την αντίθετη άποψη.. με ντοκουμέντα.. και ήλθε η ώρα να το κάνουμε εμείς αυτό και θα αφιερώσουμε και εμείς λίγες ώρες στα "καφενεία'" για να αποκρούσουμε τη λάσπη εναντίον μας..
.....και να είσαι σίγουρος δέν θα προστρέξουμε να ανασκευάσουμε όπως άλλοι άσπονδοι φίλοι σου έπραξαν για να έχουν την εύνοιά σου...
Τώρα θα αρχίσουμε να προστατεόυμε και εμείς τους εαυτούς μας κύριε Δήμαρχε εν παντί τρόπο και όσο και άν κοστίσει, αρκετή ασυλία είχες...
 ΚΡΑΧΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα για τον Δήμαρχο που ξόφεψε πάρα πολλά χρήματα των δήμοτων για προσωπική προβολή

Ανώνυμος είπε...

EINAI POLLA TA LEFTA DIMARXE POY JODEPSES GIA TOYS FILOYS TOYS EKDOTES KAI DHMOSIOGRAFOYS. XRHMATA KWDIKOS DIMOSIES SXESEIS ,
EKDILWSEIS , EKDHLWSEIS ERGA ?

BIOLOGIKOS ?
DROMOI ?
DANEIA KAI ELEIMATA POLLA GIATI DHMARXE ? POY PHGAN AYTA TA XRHMATA ?

Ανώνυμος είπε...

papachristos for ever...o kaluteros dimarxos pou perase pote apo tin perioxi..o pio agnos kai katharos anthrwpos xwris kanena proswpiko sumferon.pou pote den ebale to proswpiko tou sumferon panw apo to koino..makari na politikoi opws autos....spanio pragma...tha mas leipsei o dimarxos mas