Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η κρίση «πνίγει» την Πιερία - Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας με την παρουσία των βουλευτών


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Πιερίας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και δυσλειτουργίες...
χρηματοδοτικών προγραμμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και στην οποία πήραν μέρος οι βουλευτές του νομού Γ. Αμοιρίδης, Θ.Παπαγεωργίου και Κ.Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Κατερίνης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας κ. Χιονίδης, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, διευθυντές τραπεζών και άλλοι φορείς.
Στόχος της συνάντησης ήταν να εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, να υποστηριχθούν οι παραγωγικές τάξεις και να σταθούν όρθιες μέσα σε ένα ιδιαίτερα πνιγηρό οικονομικό κλίμα.


Ο κ. Χατζηχριστοδούλου
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν το κλείσιμο των Τεμπών, τα διόδια, η καθυστέρηση του αναπτυξιακού νόμου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν έχουν τρέξει όπως θα έπρεπε για την ενίσχυση της ανάπτυξης κ.λ.π.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπήρξε καυστικός σε ο,τι αφορά το θέμα των Τεμπών, λέγοντας πως το αρμόδιο υπουργείο, απαξίωσε τόσο το πρόβλημα όσο και τους πολίτες της Πιερίας κάνοντας λόγο σε απάντηση του μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κουκοδήμος, σε μια σειρά ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που αφορούσαν το σύνολο της χώρας, λόγω της κρίσης και όχι τη ζημία που υπέστησαν οι τοπικές επιχειρήσεις όλο το χειμώνα από το κλείσιμο της εθνικής οδού.
Εξίσου καυστικός ήταν και για την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» που αποφάσισε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο της Πιερίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των εκδρομέων και επισκεπτών.


Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών.
Επιγραμματικά αυτοί ανέφεραν:
Ο κ.Αμοιρίδης
Ο βουλευτής κ. Αμοιρίδης τόνισε πως κύρια οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού και οφείλουν να μεταφέρουν την αγωνία και τα προβλήματά των πολιτών. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των πολιτών, είπε ο κ. Αμοιρίδης και αυτό μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα εμείς, που ανήκουμε στην κυβερνώσα παράταξη. Οφείλουμε είπε να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, να έχουμε συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο και για μια τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, σημείωσε.


Ο κ. Παπαγεωργίου
Πρόκειται για μια πνιγηρή πράγματι κατάσταση είπε ο κ. Παπαγεωργίου που όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει και το 2011. Τα προβλήματα, είπε που απασχολούν την Πιερία απασχολούν και όλη την Ελλάδα. Έκανε λόγο για δραματική κατάσταση και για μαζική διαρροή χρημάτων στο εξωτερικό, λόγω του κακού κλίματος που δημιουργήθηκε.
Να επιμείνουμε στην ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω του ΤΕΜΠΠΕ και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εντοπίζονται είπε ακόμη ο κ. Παπαγεωργίου.


Ο κ. Κουκοδήμος
Συνολική και συλλογική πρέπει να είναι η δράση μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα οξυμμένα προβλήματα της τοπικής οικονομίας, είπε ο κ. Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του, καλώντας Επιμελητήριο και παραγωγικούς φορείς να καταθέσουν μια σειρά από προτάσεις, που οι βουλευτές θα μεταφέρουν στα αρμόδια υπουργεία.
Σημείωσε ότι θα πρέπει το κοινό μέτωπο να υπερσκελίσει τις όποιες κομματικές διαφορές και όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τον τόπο.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: