Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Το αίτημα θα …προωθηθεί

AITHMA
Το ψήφισμα με τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου Κολινδρού παρέδωσε στον υφυπουργό Εσωτερικών Γεώργιο Ντόλιο ο δήμαρχος Κολινδρού. Μαζί με το Θωμά Σολοποτιά, επιτροπή του Δήμου Κολινδρού παρέθεσε τις θέσεις της ...για τον «Καλλικράτη» και την έδρα του νέου δήμου στη βόρεια Πιερία.
Μετά από αρκετές ώρες αναμονής στον προθάλαμο του Υπουργείου Εσωτερικών, επιτροπή του Δήμου Κολινδρού με επικεφαλής τον δήμαρχο, κατάφερε να συναντήσει τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο για να του εκφράσει «δια ζώσης» τα επιχειρήματά της για την εφαρμογή της αρχικής πρότασης του Καλλικράτη, η οποία προέβλεπε ως έδρα του νέου δήμου τον Κολινδρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντόλιος απέφυγε να πάρει θέση, ενώ αρκέστηκε μόνο στο να διαβεβαιώσει ότι το αίτημα της επιτροπής θα προωθηθεί και θα συζητηθεί.
«Είμαστε σε αναμονή, η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ξεκίνησε σήμερα (χθες)», ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Π» ο Θωμάς Σολοποτιάς. «Η επεξεργασία δεν τελείωσε και μέχρι την ψήφισή του, υπάρχει αρκετός χρόνος εφόσον υπάρχει και η θέληση, για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας», ανέφερε.
Ο δήμαρχος Κολινδού, ερωτηθείς για το εάν εμμένει το Δημοτικό Συμβούλιο στους τρόπους αντίδρασης που αποφάσισε το περασμένο Σάββατο, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για έδρα του νέου Δήμου στον Κολινδρό, σχολίασε ότι προς το παρόν, θα μείνει κλειστό για μια ακόμη μέρα το δημαρχείο (σήμερα Τρίτη) και από εκεί και πέρα ο ίδιος και οι δημότες, θα είναι σε αναμονή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Να σημειωθεί ότι το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση του, αν δεν δοθεί δίκαιη λύση, ενώ προειδοποιεί ότι κανένας δημότης του Δήμου Κολινδρού δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές αλλά και να ψηφίσει σε οποιαδήποτε μελλοντική δημοτική και βουλευτική αναμέτρηση. (
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: