Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ψήφισμα ικανοποίησης για την έδρα του δήμου Πύδνας

Την ικανοποίησή του για τη «διόρθωση του προφανούς λάθους», που έδινε την έδρα του νέου Καλλικρατικού δήμου της Πύδνας στον Κολινδρό και όχι στο Αιγίνιο, εκφράζει σε ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο.... Αιγινίου, θεωρώντας το θέμα λήξαν και οποιαδήποτε επαναφορά της συζήτησης επ’ αυτού αδιανόητη.
Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε σε προχθεσινή συνεδρίαση, αναφέρεται:
«Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωστό ως πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’.
Στο σχέδιο αυτό εμπεριέχεται και η συνένωση των τεσσάρων δήμων της Βόρειας Πιερίας σε έναν, με ονομασία ‘Δήμος Πύδνας’, με έδρα το Αιγίνιο και ιστορική έδρα τον Κολινδρό.
Με την ρύθμιση αυτή διορθώνεται ένα προφανές λάθος που είχε διατυπωθεί στο προς διαβούλευση αρχικό σχέδιο νόμου, που, παραβλέποντας τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του Αιγινίου έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης, προσδιόριζε ως προτεινόμενη έδρα τον Κολινδρό.
Το δημοτικό συμβούλιο Αιγινίου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη διόρθωση αυτή και θεωρεί αδιανόητη οποιαδήποτε επαναφορά της συζήτησης στο θέμα αυτό, που έληξε με μια σωστή και δίκαιη λύση.
Το δημοτικό συμβούλιο Αιγινίου καλεί όλους τους κατοίκους του νέου δήμου να  αποκρούσουν μηνύματα φανατισμού και διχασμού και να σκεφτούν ότι ένας νέος ισχυρός και διευρυμένος δήμος, με πάνω από 20 χιλιόμετρα παραλίες, με λιμάνι, αλυκές, με έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα, με σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους, με βιοτεχνικό πάρκο, δυναμική πρωτογενή παραγωγή, με εξαιρετικής ομορφιάς ημιορεινή και ορεινή περιοχή, με θέση πάνω σε έναν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο όπου διασταυρώνονται η ΠΑΘΕ, η ΠΕΟ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, η Εγνατία οδός και η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Πατρών, με εργατικούς και δημιουργικούς πολίτες και πολλά ακόμη σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα είναι πια ο κοινός μας δήμος με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, προς όφελος ΟΛΩΝ των κατοίκων του.
Ας δούμε, λοιπόν, όλοι με ρεαλισμό και χωρίς προκαταλήψεις τα νέα δεδομένα που φέρνουν οι συνενώσεις, αφήνοντας στην άκρη ό,τι μας χωρίζει και ας προετοιμαστούμε ώστε, για το συμφέρον μας και το συμφέρον των παιδιών μας, να κτίσουμε  μαζί το μέλλον του νέου μας ισχυρού δήμου, που ανατέλλει στη βόρεια Πιερία».

Το ψήφισμα υπογράφεται από τον δήμαρχο Αιγινίου Κοντό Βασίλειο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καζά Παναγιώτη και τα μέλη του Δ.Σ: Δημόπουλο Δημήτριο, Παππά Βασίλειο, Αγγέλου Βασίλειο, Ακριτίδη Ευστάθιο, Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο, Αριστείδου Γεώργιο, Γκασνάκη Παναγιώτη, Δεληδημούδη Ιωάννη, Μαγούδη Χρήστο, Μηνούδη Αργύριο, Μοσχίδη Γεώργιο, Νταγλιούδη Αντώνιο, Πρασκίδη Χρήστο.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: