Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Φ. Κουβέλης «Κινούνται με λογική επικυριαρχίας» Αμηχανία στην Κουμουνδούρου μετά τον αποκλεισμό του από το συνέδριο

 

Φουρτούνες (πάλι) στον ΣΥΝ: Ο κ. Φ. Κουβέλης (αριστερά) καταγγέλλει τον μεθοδευμένο αποκλεισμό του από το συνέδριο του ΣΥΝ και ο κ. Αλ. Τσίπρας επαυξάνει στηλιτεύοντας τη «λογική των μηχανισμών» (ΙCΟΝ ΡRΕSS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)
Τετάρτη 19 Μαΐου 2010
Τον φόβο ανεξέλεγκτων διαλυτικών φαινομένων προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι συνεχείς εσωκομματικοί τακτικισμοί και αντιπαραθέσεις. Με επίκεντρο τον «μεθοδευμένο αποκλεισμό» του κορυφαίου στελέχους της... Ανανεωτικής Πτέρυγας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλη από το 6ο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ, η ηγετική ομάδα και ο κ. Αλ. Τσίπρας καταγγέλλουν «την εκφυλιστική πλευρά της λειτουργίας των τάσεων ως παράγωγο της λογικής των μηχανισμών» .

Η μη εκλογή του κ. Κουβέλη ως συνέδρου, κατά την ψηφοφορία που έγινε στην οργάνωσή του στην Καλλιθέα, κατέστη εφικτή με κατευθυνόμενη σταυροδοσία από μέλη της «Αριστερής Ανασύνθεσης», μιας μικρής τάσης του ΣΥΝ. Οπως δήλωσε χθες ο κ. Κουβέλης στο «Βήμα», το συγκεκριμένο γεγονός μαρτυρά ότι «εκείνο που προέχει για πολλούς μέσα στον Συνασπισμό είναι η λογική της επικυριαρχίας διά των μεθοδεύσεων και όχι η ουσία των πολιτικών προβλημάτων. Αποτελεί εκδήλωσητης υπάρχουσας κρίσης στο εσωτερικό του ΣΥΝ». Μάλιστα σημείωσε ότι από τις εξελίξεις αυτές «επιβεβαιώνεται η λαθεμένη επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΝ να οδεύσει το κόμμα σε πρόωρο συνέδριο». Ο κ. Τσίπρας αποδοκίμασε από την πρώτη στιγμή την τακτική της «Ανασύνθεσης», υπογραμμίζοντας ότι « οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα» . Παράλληλα, όμως, διά στόματος του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Δ. Βίτσα, η ηγεσία του ΣΥΝ στηλίτευσε χθες την Ανανεωτική Πτέρυγα επειδή επιτέθηκε στην επιλογή για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. «Αναδεικνύουν έτσι την αντίληψη πως η πολιτική συνεννόηση είναι παραδεκτή όταν γίνεται μεταξύ τάσεων ή κεντρικών στελεχών, αλλά απαράδεκτη όταν γίνεται μεταξύ όλων των μελών του κόμματος» σημείωσε ο κ. Βίτσας.(ΒΗΜΑ) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: