Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σοβαρός τραυματισμός Κολινδρινού διαδηλωτή στο χθεσινό αποκλεισμό των διοδίων Αιγινίου από Κολινδρινούς


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΙΟΥ 2010
Στο  σταδιακό αποκλεισμό των διοδίων Αιγινίου προχώρησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι του Κολινδρού διαμαρτυρόμενοι έντονα για το θέμα της έδρας ...του νέου δήμου Πύδνας η οποία αρχικά προέβλεπε να είναι ο Κολινδρός ενώ με την κατάθεση του νομοσχεδίου δόθηκε στο Αιγινίο.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού όπου ομόφωνα αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  με σταδιακό αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος του Αιγινίου.
Δεκάδες κάτοικοι του Κολινδρού συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στα διόδια του Αιγινίου και σταδιακά απέκλεισαν την εθνική οδό δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και στα δύο ρεύματα.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Κολινδρού δεν είναι ικανοποιημένοι από την πρόταση της προπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, βάση της οποίας ο δήμος Πύδνας θα ονομάζεται δήμος Πύδνας – Κολινδρού.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν η έδρα να επανέρθει στον Κολινδρό αλλιώς για τους ίδιους η αυτονομία είναι η μοναδική λύση.
Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε  χθες βράδυ στον αποκλεισμένο από τους Κολινδρινούς κόμβο των διοδίων του Αιγινίου.
Λίγα λεπτά μετά τις εννέα   αυτοκίνητο προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο και με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε προς Κατερίνη παρασύροντας 33χρονο Κολινδρινό.
Το ασθενοφόρο, πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του Κολινδρού έφτασε με καθυστέρηση και μετέφερε τον σοβαρά τραυματισμένο νέο στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου και μετά στην Κατερίνη,  ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των Κολινδρινών να μεταφερθεί αμέσως σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: