Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Ναι» στον ορεινό Δήμο από την ΚΕΔΚΕ;

Όλο και περισσότερους υποστηρικτές φαίνεται να συγκεντρώνει η δημιουργία τεσσάρων (αντί τριών) δήμων στην Πιερία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΔΚΕ είναι πιθανόν να προτείνει στον.... υπουργό τη δημιουργία τεσσάρων «Καλλικρατικών» δήμων στο νομό μας.

Η ΚΕΔΚΕ έχει αναθέσει σε ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από δημάρχους να εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου για το χωροταξικό η οποία αναμένεται να καταθέσει σχετική εισήγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η περίπτωση της Πιερίας εξετάστηκε την περασμένη Τρίτη και η εισήγηση της Επιτροπής προς την ΚΕΔΚΕ είναι η δημιουργία τεσσάρων δήμων, όπως προβλέπεται με την «πρόταση 1» του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία περιλαμβάνει ορεινό δήμο Πιερίων.
Η επιτροπή των δημάρχων βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισαν υποστηρικτές και των δύο προτάσεων, αξιολογώντας πρωτίστως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούνται από την εφαρμογή της μιας ή της άλλης πρότασης για το σύνολο των νέων δήμων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθοριστικός παράγοντας για να συζητηθεί η περίπτωση της Πιερίας στην Επιτροπή, ήταν το γεγονός ότι η ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας δεν κατέθεσε ποτέ την άποψή της επί των δυο προτάσεων, αφού δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δημάρχων του νομού.
Η θέση της ΚΕΔΚΕ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το χωροταξικό των δήμων της Πιερίας και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στο έκτακτο συνέδριο της.(
Πολιτεία/Β.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: