Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ Το οφείλει στην ιστορία, στο βαρύ όνομα, στη νέα γενιά

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 
Γιάννης Τσαπουρνιώτης
Συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης του Πιερικού. Ιστορικά ντοκουμέντα της δεκαετίας του ’60, ξεθωριασμένες αξέχαστες φωτογραφίες και μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος φέρνουν στη μνήμη μας εικόνες από το κατάμεστο γήπεδο. Είναι σκηνές που μεμονωμένα έχουμε ζήσει την τελευταία εικοσαετία στην Κατερίνη.
Σίγουρα τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει, καθώς ο ρομαντισμός και η ...αγάπη για το ποδόσφαιρο παραμερίστηκαν και έχει πάρει τη θέση τους ο στυγνός επαγγελματισμός που, δυστυχώς, «έδιωξε» πολλούς από τα γήπεδα.
 Μικρή είναι και η προσέλευση των φιλάθλων της Πιερίας στους αγώνες του Πιερικού, τη φετινή χρονιά, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα. Πέρα από ένα  σταθερό αριθμό 500-1000 ατόμων που παρακολουθούν ανελλιπώς τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων απουσιάζει. Οι φίλοι του Πιερικού αν δηλώσουν παρών δεν θα χωράνε στις κερκίδες του σταδίου και γι’ αυτό είναι άδικο για το σύλλογο ο απογοητευτικός αριθμός των εισιτηρίων σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Χάθηκαν γενιές φιλάθλων τα τελευταία 15 χρόνια γιατί η ομάδα βρέθηκε χαμηλά και δεν μεριμνήσαμε για να διαδώσουμε στους νέους κάτι από την ένδοξη ιστορία.
Το όνομα Πιερικός όμως δεν χάθηκε ποτέ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο σύλλογος στέκεται αξιοπρεπώς στα εθνικά πρωταθλήματα χάρη στην οικονομική φερεγγυότητα των διοικούντων. Η συνεισφορά τους στην αναγέννηση και σταθεροποίηση του Πιερικού είναι τεράστια και η πλειονότητα των υγιών φιλάθλων αναγνωρίζει τις θυσίες όλων αυτών των ετών.
 Όσοι εργάζονται όμως κάνουν και λάθη. Τα λάθη, οι άστοχοι προγραμματισμοί, οι ατυχείς επιλογές έγιναν  ίσως και λόγω της απειρίας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν σοβαρές επενδύσεις τόσο στο θέμα του προπονητή, όσο και σε αυτό των ποδοσφαιριστών. Αν οι φίλαθλοι δυσαρεστήθηκαν από τις εμφανίσεις της ομάδας, τι θα πρέπει να αισθάνονται οι χρηματοδότες αυτής της προσπάθειας;
Τα πολλά και μεγάλα λόγια κουράζουν και δεν βοηθούν. Γι’ αυτό ο κόσμος του Πιερικού θα πρέπει να δείξει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα. Η αγάπη μπορεί να εκδηλώνεται τόσο με  την προσέλευση στο γήπεδο και τη στήριξη των παικτών, όσο και με οποιαδήποτε εθελοντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην διαφήμιση και την προβολή του συλλόγου. Επιφανείς φίλοι του Πιερικού οφείλουν να ενεργοποιηθούν, να προσεγγίσουν τη διοίκηση, να τη στηρίξουν και να προσελκύσουν τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων. Οι μεγαλομέτοχοι δεν θα αισθανθούν δυνατοί από την είσπραξη εσόδων από τα εισιτήρια. Δυνατοί θα νοιώσουν και θα αναθαρρήσουν από τη δυναμικότερη συμμετοχή και συμπαράσταση του κόσμου. Σ’ αυτό το σημείο όλοι έχουμε το ρόλο μας και σε όλους μας αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Έχουμε συναίσθηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αυλοκόλακες.
Η οικογένεια του Πιερικού είναι μεγάλη. Για να φανερώσει όμως την κρυμμένη δυναμική της και την ομοιογένεια της, θα πρέπει όλα τα μέλη της να είναι ενεργά.
Γιάννη Ντούμο, Δημήτρη Ελευθεριάδη, στης Πιερίας το Νομό είναι μια ομαδάρα και πρέπει να είστε υπερήφανοι ως άξιοι ηγήτορες της. Προχωρήστε μπροστά. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα σας, στις χαρές και στις λύπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: