Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χθες το πρωί, όχημα που κινούνταν από την Κατερίνη - ΙΧ στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή «σώθηκε» από άμεση παρέμβαση δημοτικού αστυνομικού

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
Ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος, με άγνωστες μάλιστα συνέπειες, πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χθες ανδρας της δημοτικής αστυνομίας Κατερίνης, όταν όχημα που κινούνταν στην πόλη, ξαφνικά εισέβαλε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός παραβλέποντας τις ...απαγορευτικές πινακίδες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εισήλθε στον κλειστό αυτοκινητόδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Αθήνα, ενώ τα οχήματα κινούνταν προς Θεσσαλονίκη.
Ήταν όμως τυχερός, για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι εκείνη τη στιγμή κανένα όχημα δεν κινούνταν στην πρώτη λωρίδα κυκλοφορίας με σκοπό να στρίψει προς Κατερίνης.
Δεύτερον, διότι από προχθές, Δευτέρα 12/4, η κυκλοφορία οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, και στα δύο ρεύματα, είναι περιορισμένη εντός των ορίων του νομού Πιερίας, επειδή είναι κλειστός ο δρόμος των Τεμπών.
Και τρίτον, ήταν τυχερός επίσης, επειδή άνδρας  της δημοτικής αστυνομίας Κατερίνης που βρισκόταν στην έξοδο προς Κατερίνη λόγω της παρουσίας εκεί ενός συνεργείου του δήμου Κατερίνης για αποξήλωση διαφημιστικών πινακίδων, μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός άρχισε να τρέχει για να προλάβει το …μοιραίο.
Ο δημοτικός αστυνόμος άμεσα ακινητοποιησε τον οδηγό που δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του τον υποχρέωσε και  έκανε όπισθεν, έφθασε μέχρι την έξοδο προς την Κατερίνη και στη συνέχεια, αφού και πάλι ξέφυγε από τις υποδείξεις του δημοτικού αστυνομικού να επιστρέψει στην πόλη, έστριψε δεξιά προς την εθνική οδό, πράγμα που επίσης απαγορεύεται (αφού είναι μονόδρομος), προς Θεσσαλονίκη.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: