Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 14 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
Για τον «Καλλικράτη» μιλούν πολλοί. Δεν έχω να πω κάτι πριν δούμε το χωροταξικό, σχολίασε ο Θανάσης Τσιφοδήμος, όταν ρωτήθηκε για το εάν σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο νέο Δήμο.
Ο δήμαρχος Λιτοχώρου, προτίμησε να ...δηλώσει «προληπτικός» (και όχι υποψήφιος), θυμίζοντας ότι είναι… Τρίτη και 13.
Και νόμιζα ότι αυτές τις προκαταλήψεις τις είχαν ξεπεράσει οι Μητσοτακικοί!

2Φανάρια, πράσινα και μπλε (και όχι κόκκινα για να μην υπάρξουν πονηροί συνειρμοί) θα πρέπει να τοποθετηθούν έξω από την Ιπποκράτους και τη Ρηγίλλης για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά την προσέλευση των εν δυνάμει υποψηφίων δημάρχων, καθότι μεγάλη η ζήτηση και λίγες οι… θέσεις (όπου θέσεις δήμοι)

Υπάρχουν δύο ειδών υποψήφιοι. Εκείνοι που περιμένουν να τους καλέσει το κόμμα, αναθέτοντας τους έναν ρόλο και εκείνοι που εκφράζουν την πρόθεσή τους και τους ακολουθεί το κόμμα.
Επίσης, υπάρχουν και δύο ειδών κομματικές οργανώσεις. Εκείνες που αναθέτουν στα στελέχη τους ρόλο και εκείνες που περιμένουν από τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη τους να διαλέξουν που θέλουν να είναι υποψήφια και ότι μείνει κενό το… αναθέτουν στα «υπόλοιπα»

4
Ενημερώνω τους συνδημότες μου, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, όχι επειδή έφαγα «πόρτα» από το κόμμα μου, αλλά επειδή διαφωνώ με τη φιλοσοφία του «Καλλικράτη» (και δεν είμαι και 70φεύγα ετών!)

41 δημοτικούς συμβούλους θα εκλέξουμε τον Νοέμβρη στο διευρυμένο δήμο Κατερίνης, που θα ξεπερνά (ακόμη κι έναν μόνο δήμο αν πάρει μαζί του) τις 60.000 κατοίκους. Τόσους προβλέπει το προσχέδιο «Καλλικράτη» για δήμους με πληθυσμό από 60.001 έως 100.000.
Ο δήμαρχος που θα εκλεγεί (όπως και σε όλους τους δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκων) θα λαμβάνει «αντιμισθία» (έτσι τη λένε γιατί το «μισθός», φαίνεται, πέφτει βαρύ) ισόποση με το 80% των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου (που σήμερα φτάνει τα 6500 ευρώ μεικτά και περί τα 4000 καθαρά).
Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το 40% αυτής.
Αυτά για να ξέρουμε κι εμείς οι ψηφοφόροι κι εργοδότες τι ακριβώς πληρώνουμε.

Φαντάζεστε να γράφαμε ότι οι τοπικοί μας άρχοντες είναι για «δέσιμο», ότι κινούνται στα όρια της ψυχιατρικής έρευνας!
Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας! Θα ζητούσαν να μας χώσουν στο πιο βαθύ κι ανήλιαγο κελί και να πετάξουν και το κλειδί στη θάλασσα.
Ενώ οι τοπικοί άρχοντες, έχουν (φαίνεται) το ελεύθερο να τα λένε (για άλλα θεσμικά πρόσωπα) και να χτυπάνε και το χέρι στο τραπέζι, άμα λάχει.

SKITSO
Η ύφεση βαθειά, ο πληθωρισμός υψηλός, η βιομηχανική παραγωγή σε καθίζηση, οι εξαγωγές μείον, η αγορά σε κατάρρευση, οι τσέπες των ευρωδίαιτων τρύπιες, άδειες κι ορφανές κι έχεις και τον Στρος-Καν, τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να σου λέει ότι το μόνο φάρμακο είναι η μείωση (στο μη παρέκει) των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

DASKALOS
Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει ριζικές αλλαγές στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών ετοιμάζει το υπουργείο.
Κανένα πολυνομοσχέδιο για σύγχρονα σχολεία υπάρχει πιθανότητα να ετοιμάσει;
Διότι τον βλέπω τον ταλαίπωρο αυτό δάσκαλο να προσπαθεί να τραβήξει γραμμή με την … καρέκλα (λόγω έλλειψης χάρακα, προφανώς) και μου καίγεται η ψυχή.

RAGKOYSHS
Ώδινεν όρος ο Γιάννης Ραγκούσης κι έτεκεν μυν, μου φαίνεται. Τελικά όλος ο χαβάς του «Καλλικράτη» γίνεται μάλλον για να εξοικονομηθούν χρήματα κι όχι για να τα κονομήσουν οι δήμοι (με την καλή, εννοείται, έννοια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: