Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
Πάμε Καλλικράτη κι απ’ο,τι βλέπω θα γίνει ένα ψιλο-μπάχαλο. Θα εκδηλωθεί μάλιστα σε δυο φάσεις, μια με την ανακοίνωση του χάρτη και μια με τις υποψηφιότητες.
***
Τρεις ή τέσσερις οι δήμοι. Ζυγίζονται τα υπέρ και τα κατά, οι αντιδράσεις, οι αντοχές, εκτιμώνται οι ισορροπίες. Ψιλοδιαβούλευση δηλαδή.
***
Στην περιφέρεια ο κύβος ερριφθη, στην αγκαλιά της Κεντρικής Μακεδονίας με τη Θεσσαλονίκη σε δεσπόζουσα θέση και τους υπόλοιπους τεθλιμμένους συγγενείς Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Σέρρες.
***
Και πάλι μικρή εκπροσώπηση της περιφέρειας αλλά με αναβαθμισμένο το ρόλο του αντι-περιφερειάρχη που αν έγινε σαφές μάλλον θα ορίζεται.
***
Και έπεται η μάχη των προσώπων. Στην Κατερίνη όλα τα κόμματα θα’χουν δικό τους υποψήφιο. Χιονίδης από Ν.Δ. και από ΠΑΣΟΚ άκρα του τάφου σιωπή.
***
Φωναχτά εκδήλωσε ενδιαφέρον μόνο ο Ανέστης Μωυσιάδης, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν πρώτα το χάρτη.
***
Στο δήμο Δίου άγνωσται αι βουλαί Παπαχρήστου, ενώ από πλευράς Ν.Δ. μπαίνουν στη διεκδίκηση του χρίσματος οι Τσιφοδήμος, Μπέης.
***
Ανεξάρτητος υποψήφιος για τη νότια Πιερία δηλώνει ο Γιώργος Παπαθανασίου ετοιμάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα.
***
Στη βόρεια Πιερία μετά τη δήλωση του Πολύζου περί μη συμμετοχής του ανοίγουν οι πόρτες για πολλούς από πλευράς Ν.Δ. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ παρών δηλώνει ο Βαγγέλης Λαγδάρης.
***
Στο ενδεχόμενο ορεινού δήμου, παρόντες οι Παπαδημητρίου και Βαινάς από πλευράς Ν.Δ., ενώ ζητείται γενναίος από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
***
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υποψηφιότητες των περιφερειακών συμβούλων όπου ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα σκληρός, αφού η εκπροσώπηση της Πιερίας θα είναι ολιγομελής.
***
Στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας θα ηγηθούν προσωπικότητες προερχόμενες από το νομό Θεσσαλονίκης, προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
***
Λάβετε θέσεις, βαθιές αναπνοές και καλό κουράγιο, όπως είπε κι ο Ολι Ρεν.(ΤΟΠΙΚΗ)
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: