Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Βύρωνας Πολύδωρας: Κανένα χρέος δεν εξοφλείται ολοσχερώς

plolud
Στην Κατερίνη, «προσκεκλημένος φίλων του διανοουμένων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, βρέθηκε ο Βύρωνας Πολύδωρας. Ο πρώην υπουργός, εξέθεσε «σε ένα υψηλού επιπέδου ακροατήριο», κατά δήλωσή του, «σκόρπιες σκέψεις», σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών και ο εκδοτικός οίκος «Όλυμπος» του Γιώργου Ράπτη, με θέμα «Έλλην λόγος, Ευρωπαϊκός λόγος».
«Ας θεωρηθεί αυτός ο τίτλος και αυτές οι σκέψεις, σαν ....απάντηση στην κ. Μέρκελ και στους θεωμένους τον ευρωπαϊκό πολιτισμό μόνο μέσα από λογιστικές σελίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της εκδήλωσης.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε τα ανθελληνικά διεθνή δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να εκδηλώνουμε την ενόχλησή μας και την απέχθεια μας. «Θέλω να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ενότητας, ομόνοιας, ομοθυμίας και ομοψυχίας στις δύσκολες περιστάσεις που περνάμε», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει, «ασφαλώς αυτό το πνεύμα της ενότητας και της σύμπνοιας δεν θέλω να είναι μονομερές, θέλω να είναι αμοιβαίο πολλαπλώς από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
«Είμαι εδώ για να δώσω κουράγιο στο λαό μας» είπε ο κ. Πολύδωρας, τονίζοντας ότι δεν θέλει να είναι ένας από αυτούς που επαναλαμβάνει τα ίδια γνωστά επιχειρήματα. Αναφερόμενος στη βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ο πρώην υπουργός είπε: «Ένα είναι βέβαιο: ότι κανένα χρέος όταν βγαίνει από τα όριά του δεν εξοφλείται ολοσχερώς ποτέ. Σας θυμίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος χρεοφειλέτης του κόσμου. Λοιπόν, αν κάποιος τραπεζίτης ή μια υπέρτερη δύναμη έλεγε σε οποιοδήποτε χρεοφειλέτη "έλα τώρα να εκκαθαρίσουμε όλο το λογαριασμό" δεν θα υπήρχε δυνατότητα εκκαθάρισης».
Ο κ. Πολύδωρας, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον πρωθυπουργό για την προσπάθεια που καταβάλει στην επίλυση αυτής της εξίσωσης, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι μόνο δική του θέση, αλλά και του κόμματος στο οποίο ανήκει.
(Πολιτεία/Β.Ζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: