Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Δρούτσα - Μάρτιν Σουλτς

droutsasΤην απόλυτη στήριξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει δύσκολη οικονομική κατάσταση, εξέφρασε ο πρόεδρός της, κ. Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ο κ. Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι ''απαιτείται σεβασμός στα τεράστια μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση''.

"Ευρωσοσιαλιστική" αλληλεγγύη

Αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του ...κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών επισήμανε ότι ''τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν και να γίνουν συνείδηση στον ελληνικό λαό, προτού επιχειρηθεί να επιβληθούν άλλα επιπρόσθετα μέτρα στους ώμους των πολιτών''.
Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ''σημαντική ένδειξη αλληλεγγύης, την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Σοσιαλιστική Ομάδα προς την ελληνική κυβέρνηση''.
Οι κ.κ Δρούτσας και Σουλτς συζήτησαν ακόμη θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρωτοβουλία ''Ατζέντα 2014'', για την ενσωμάτωση των χωρών των Δ. Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά και την πορεία του Κυπριακού, καθώς ο επικεφαλής της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας πρόκειται να μεταβεί αύριο στη Λευκωσία όπου θα έχει επαφές και συνομιλίες.(ERT)

Δεν υπάρχουν σχόλια: