Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Διεκδικούμε το μέλλον με αξιώσεις

DIEK_1
 
Έντονη κριτική, για τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος, άσκησε η αντιπολίτευση
Εκτενή αναφορά στο έργο της διοίκησής του την τριετία που πέρασε έκανε ο δήμαρχος Κορινού, κατά τη δημόσια λογοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Κορινό.
Ο Νίκος Αβραμίδης, αφού πρώτα έκανε αναφορά στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα μας, υποστήριξε ότι τα έσοδα του Δήμου αυξήθηκαν την τελευταία τριετία από 2,9 εκ. ευρώ το 2007, σε 3,7 εκ. ευρώ το 2009.
Μικρή αύξηση όμως, παρουσίασαν και τα έξοδα, τα οποία το ....2007 ανέρχονταν σε 2,4 εκ. ευρώ, ενώ το 2009 έφτασαν τα 2,9 εκατομμύρια. Ο κ. Αβραμίδης, δικαιολόγησε την αύξηση των εξόδων τονίζοντας ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες προς τη ΔΕΗ αφού ηλεκτροδοτήθηκαν περισσότερες περιοχές του Δήμου, καθώς και οι δαπάνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού η ΔΕΥΑ Κατερίνης, αύξησε από 10 ευρώ τον τόνο σε 30 ευρώ για τα απορρίμματα που εναποθέτει ο Δήμος στο ΧΥΤΑ Κατερίνης. Παρόλα αυτά, σημείωσε ο δήμαρχος, ήταν επιλογή της διοίκησης να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών.
DIEK_2Ο κ. Αβραμίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, παρεμβάσεις και έργα που αφορούν την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων, την ασφαλτόστρωση δρόμων, αλλά και τη διάνοιξη αγροτικών οδών. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του, στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης του Κούκου, αλλά και στην απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τη Σεβαστή, όπου στη θέση της πλέον έχει κατασκευαστεί ένα κιόσκι για τη φιλοξενία των επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Κορινού προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση των πεπραγμένων στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις και ειδικά στις ενέργειες στις οποίες προέβη η δημοτική αρχή για τον Παραλιακό Οικισμό της «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους δικαιούχους των οικοπέδων, την υπογραφή των συμβολαίων, την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν, ενώ κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εργαστήκαμε με επιμονή και υπομονή και σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι το όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα.» Ο κ. Αβραμίδης εκτίμησε ότι το καλοκαίρι, θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στον παραλιακό οικισμό.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Κριτική στη διοίκηση άσκησαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας, αμφισβητώντας ευθέως πολλά από τα στοιχεία που παρουσίασε. «Ήταν τέτοια η αξιοπιστία του απολογισμού του που για να δικαιολογήσει τα μεγάλα ταμειακά υπόλοιπα του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια αναφέρθηκε στα φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα για τα έργα που θα γίνουν και μεταξύ αυτών η επέκταση του Δημαρχείου για να στεγάσει δήθεν την έδρα του νέου Δήμου-Δήμος Κατερίνης με έδρα τον Κορινό», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί, ότι απόντες από τη λογοδοσία του δημάρχου, ήταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, «αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία με ανεξέλεγκτο χρόνο ομιλίας στο δήμαρχο».
Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι δεν εκτελέστηκε η ΣΑΤΑ του 2008 και του 2009, 1,1 εκ. ευρώ του προγράμματος ΘΗΣΕΑ παραμένουν ανεκτέλεστα, 300.000 ευρώ που υπάρχουν για προσθήκη έξι αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο παραμένουν στην Τράπεζα από το 2005 όπως και 150.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: