Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Βαγγέλης Κήπου: Καμιά ανοχή στη «μικροπολιτική» Κεραμιδιώτη

BAGGELHS_KHPOY
Όρους και προϋποθέσεις θέτει η αντιπολίτευση για να επιστρέψει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Παραλίας
Με τη φράση «τα παιδία παίζει» σχολίασε ο δήμαρχος Παραλίας, την απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση της Τρίτης, η οποία είχε ως συνέπεια την αναβολή της συνεδρίασης, λόγω μη απαρτίας. «Του επιστρέφουμε τη φράση», απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Κήπου, διευκρινίζοντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έλειψαν για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι σαφώς και σχετίζονται με την τακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος. Ο κ. Κήπου προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες, όσον αφορά το χρόνο κατάθεσης των χρημάτων από τις ...εκποιήσεις εκτάσεων σε Παραλία και Καλλιθέα.

Σε δηλώσεις του στην «Π» ο Βαγγέλης Κήπου, υποστήριξε ότι η απουσία του ίδιου αλλά και των δύο συμβούλων που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του, έχει συγκεκριμένους λόγους και αποτελεί κατ’ αρχήν διαμαρτυρία για τη μη πρόσκληση τους στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος σε Περίσταση και Παραλία.
«Για την Γενική Συνέλευση στην Περίσταση, το μάθαμε την επόμενη μέρα, ενώ τυχαίως μάθαμε την περασμένη Κυριακή ότι πραγματοποιείται παρόμοια συνέλευση στην Παραλία και παρότι πήγαμε, ούτε το λόγο δεν μας έδωσαν», είπε ο κ. Κήπου, σημειώνοντας πως «και 100 συνελεύσεις και συνεδριάσεις να κάνει ο δήμαρχος, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει και ο συνδυασμός του, δεν είναι πλέον πλειοψηφία».
Σχολιάζοντας δηλώσεις του δημάρχου Παραλίας στις οποίες φέρεται να υποστήριξε ότι η αποχή των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις ζημιώνουν το δήμο, ο κ. Κήπου υποστήριξε πως «ο δήμος έχει περισσότερο κέρδος πλέον όταν δεν συνεδριάζει το συμβούλιο, αφού όσο λιγότερες αποφάσεις πάρει αυτός ο δήμαρχος τόσο καλύτερο είναι για τον τόπο». Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι «όσο ο Δήμος θα διοικείται από τους έξι εναπομείναντες στον συνδυασμό της λεγόμενης πλειοψηφίας, έμμισθους συμβούλους, δεν πρόκειται να δει καλό».
Αναφερόμενος στην προχθεσινή απουσία από τη συνεδρίαση, συμπλήρωσε πως ήταν ένα μήνυμα «στην μικροπολιτική Κεραμιδιώτη, στις στημένες γενικές συνελεύσεις και στα επιλεγμένα προσκεκλημένα μέσα ενημέρωσης σ’ αυτές».
Συνεχίζοντας την κριτική του, εξέφρασε την άποψη ότι «ο δήμος δεν διοικείται από τον συνδυασμό που έχει θεωρητικά την πλειοψηφία», σημειώνοντας πως ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να καταφέρεται εναντίον της αντιπολίτευσης για την απουσία της από τη συνεδρίαση, αφού λίγες μέρες πριν υποστήριζε ότι δεν έχει ανάγκη ούτε το Συνδυασμό του Κήπου, ούτε τις ψήφους των τριών πρώην συμβούλων του.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και ο συνδυασμός του στα επόμενα συμβούλια, είπε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από το δήμαρχο. «Εμμένουμε στο αίτημα να μας παραδώσει την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και τις αποφάσεις με τις οποίες κινήθηκαν αυτά τα χρήματα, καθώς και στην προσκόμιση όλων των μελετών για τα έργα στο δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας», είπε ο Βαγγέλης Κήπου, σημειώνοντας ότι παρότι έχει δεσμευθεί ο δήμαρχος ότι θα το πράξει δεν το έχει κάνει, ούτε μέσω της Περιφέρειας.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από δημοπρασίες δημοτικών οικοπέδων στην Παραλία και την Καλλιθέα, έπρεπε να είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του Δήμου το αργότερο σε 15 μέρες μετά το πέρας των δημοπρασιών και αντί αυτού, κατατέθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά. «Εκτιμώ ότι αυτή η καθυστέρηση, απέφερε απώλεια εσόδων για το δήμο, τουλάχιστον 80 χιλιάδων ευρώ», ανέφερε ο κ. Κήπου, σημειώνοντας πως αν η καθυστέρηση στην καταβολή του τιμήματος οφείλεται στους πλειοδότες, τότε θα όφειλε ο Δήμος να ακυρώσει τη δημοπρασία.
Ο κ. Κήπου, εξαπέλυσε βολές εναντίον του δημάρχου και για τη διαχείριση των συγκεκριμένων χρημάτων, λέγοντας πως ενώ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνουν αυτά τα χρήματα «κλειστά» σε συγκεκριμένη Τράπεζα, ο δήμαρχος μετά από τρεις μήνες «προέβη σε κατάτμηση του ποσού, τοποθετώντας το χωρίς καμιά απόφαση δημοτικού συμβουλίου, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες».(
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: