Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 13 Μαρτίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
ASTYNOMIKOI_1 «Έχουμε κάθε καλή διάθεση και πρόθεση, στο μέτρο του δυνατού, στην ανάγκη (που βρίσκεται σήμερα η χώρα) να συμβάλλουμε κι εμείς στη διάσωση και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, πλην όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι στην άνευ όρων παράδοση και ασύστολη περικοπή των ήδη πενιχρών αποδοχών μας, τη στιγμή που είναι γνωστό σε ....όλους ότι δεν είναι οι Έλληνες αστυνομικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή και δεν είναι δυνατόν να καλούνται να συμβάλουν ισόποσα με τους έχοντες βίλες, κότερα και πολυτελή αυτοκίνητα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δημήτρης Φώτης, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδικαλιστικού φορέα των αστυνομικών του νομού, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λέσχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Οι ένστολοι συνδικαλιστές έθεσαν για μια ακόμη φορά επί τάπητος τα ανικανοποίητα αιτήματά τους (μεταξύ αυτών, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η παραμονή της έδρας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Κατερίνη, η άμεση κατάρτιση και ψήφιση νέου μισθολογίου με ενσωμάτωση των πάσης φύσεως επιδομάτων), αξιώνοντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση «να προχωρήσει στην άμεση λήψη εκείνων των μέτρων τα οποία θα μπορέσουν να ενισχύσουν το φρόνημα των αστυνομικών, να τους αναβαθμίσουν και να τους καταξιώσουν ξανά στην κοινωνία, σε αντίθεση με την απαξίωση και την καταβαράθρωση του ηθικού τους από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται ερήμην του ο απλός αστυνομικός».
«Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η τύχη μας είναι μόνο στα χέρια μας και μόνο με τη συμμετοχή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τόσο της Ένωσής μας όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα τα οποία κατακτήθηκαν μετά από δύσκολους αγώνες παλιότερων συναδέλφων μας», κατέληξε ο πρόεδρος, καλώντας τους συναδέλφους του σε επαγρύπνηση, γιατί όπως είπε, «τίποτε δεν είναι δεδομένο».
ASTYNOMIKOI_2


APERGIA_1
«Αραιά-αραιά, να φαινόμαστε καμιά σαρανταριά», λέγαμε παλιά (πολύ παλιά) στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Αυτό μάλλον δεν το είχαν υπόψη τους οι απεργοί που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Στριμώχτηκαν (τρόπος του λέγειν) στη μια πλευρά και φάνταζε  άδειος κι έρημος ο πεζόδρομος.
Ευτυχώς που δεν είναι η Κατερίνη το βαρόμετρο, ο δείκτης δυσφορίας των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα.

APERGIA_2

Ορεξάτοι, με πανό, ντουντούκα και σημαίες, έφτασαν οι απεργοί Συριζιώτες (εκ του ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργατικό Κέντρο. Πλην όμως δεν τόλμησαν να κάνουν … σαματά. Άμα η ατμόσφαιρα είναι … πένθιμη, λυπάσαι να τη χαλάσεις.


1
Τον ορισμό ενός Νομαρχιακού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επιτροπή που συγκροτείται για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης προσώπων εκδιδομένων με αμοιβή στο Νομό Πιερίας, θα συζητήσει μεταξύ άλλων το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.

Απορία
Εμείς ως εφημερίδα που εκδιδόμεθα επίσης επ’ αμοιβής, εμπίπτουμε στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης επιτροπής;


2
Μύλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας, το οποίο την Πέμπτη το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως για την αποδοχή ή μη της παραίτησης του Προέδρου του και την εκλογή νέου προέδρου.
Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι ανέβηκαν οι τόνοι στο συγκεκριμένο συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Σβίγγου από τη θέση του προέδρου, αν και στην αρχή της συνεδρίασης ο παραιτηθείς πρόεδρος ζήτησε να ανασταλεί η παραίτηση, αφού ήταν απόντας ο δήμαρχος.
Ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αθανασιάδης, δεν δέχθηκε την αναστολή της παραίτησης και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας (τι πλειοψηφία 6 έχουν μείνει όλοι κι όλοι) η οποία και αποχώρησε.
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπέγκος, ζήτησε την αναβολή του θέματος για μια μέρα, επικαλούμενος την απουσία του δημάρχου στην Αθήνα, ενώ εξέφρασε την απορία του για την «πρεμούρα» του κ. Αθανασιάδη να συγκαλέσει τόσο σύντομα το συμβούλιο για την εκλογή του προέδρου, όταν πριν από λίγους μήνες και μετά την παραίτηση από την προεδρία του κ. Κουθουρίδη εξήντλησε όλο το χρονικό περιθώριο του ενός μηνός που του δίνει ο Κώδικας.
Ο κ. Αθανασιάδης υποστήριξε ότι τα προβλήματα τρέχουν και πρέπει σύντομα να υπάρξει πρόεδρος ώστε το συμβούλιο να προχωρήσει σε αποφάσεις.
Σκληρή κριτική άσκησε για την απόφαση της πλειοψηφίας να αποχωρήσει ο Βαγγέλης Κήπου και ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «συμβούλιο παρωδία».
Τελικώς η παραίτηση του κ. Σβίγγου έγινε αποδεκτή (όχι που δεν θα γινότανε) και πλέον απομένει να συνεδριάσει το συμβούλιο με παρόντες και τους συμβούλους της πλειοψηφίας (που λέει ο λόγος) για να εκλέξουν πρόεδρο.


3Δεν είναι στη φιλοσοφία του, να μηνύει μέσα ενημέρωσης, είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας την μήνυση του δημάρχου Κατερίνης και των συνεργατών του, εναντίον τριών εφημερίδων του νομού μας.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι από τη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική θα πρέπει να ξέρει εκ των προτέρων ότι θα δεχθεί και κριτική και πόλεμο και λάσπη και ο μόνος που μπορεί να τον δικαιώσει ή να μην το δικαιώσει είναι ο λαός.
Σαφέστατος ο τέως βουλευτής, ο οποίος ουκ ολίγες φορές δέχθηκε σκληρή κριτική, αλλά και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» από μέσα ενημέρωσης των Αθηνών.
Οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντόπουλου, έγιναν στο Ράδιο Ενημέρωση και στην Εκπομπή του Ηλία Χρυσικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: