Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Το ΣτΕ επέτρεψε το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-2-2010 (ΠΗΓΗ)
http://www.hunter.gr/foto/20050209.jpgΤο «πράσινο φως» έδωσε ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κ. Μενουδάκος για να ξεκινήσει το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου ποταμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2010.
Ο κ. Μενουδάκος ανακάλεσε την απόφαση του δασάρχη Αλεξανδρούπολης με την οποία είχε απαγορευθεί η θήρα την κυνηγετική περίοδο 2009-2010 (20.8.2009 - 28.2.2010) στο Δέλτα του Έβρου.
Ανάλογη απαγορευτική απόφαση είχε εκδοθεί και κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο. Η απαγόρευση της θήρας έγινε, καθώς η χερσαία και θαλάσσια περιοχή των υγρότοπων του Δέλτα στις εκβολές του Έβρου έχουν χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο.
Όμως, το ΣτΕ το περασμένο έτος είχε κρίνει ότι παράνομα η περιοχή των Δέλτα έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο με υπουργική απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία.
Εν συνεχεία το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης δεν ανακάλεσε την απαγόρευση κυνηγιού στο Δέλτα, αλλά αντίθετα ενημέρωσε ότι ισχύει η απαγόρευση θήρας. Μάλιστα το δασαρχείο στις 5.1.2010 εξέδωσε νέα απαγορευτική απόφαση με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με την προηγούμενη απόφασή του.
Κατόπιν αυτών το ΣτΕ ανακάλεσε για λίγες μέρες την απαγόρευση της θήρας στο Δέλτα. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: