Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομη η απεργία των τελωνιακών

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-2-2010

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των τελωνιακών. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του Υπουργείου Οικονομικών.
Μαραθώνια ήταν η διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Τελικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα επιδοθεί το Σάββατο στους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι από αύριο, Κυριακή, οφείλουν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.
Στο Λεκανοπέδιο τα πρατήρια καυσίμων έχουν «στεγνώσει», αντίθετα στη βόρεια Ελλάδα οι τελωνειακοί «έσπασαν» την απεργία και ....ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.
Από το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες βυτιοφόρα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την αγορά.
Στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.
Η ουρά που σχηματίζουν τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ είναι μεγάλη και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες.
Η απεργία των τελωνειακών «έσπασε» την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: