Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πάρτε πίσω τις απολύσεις



sindikato

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στον ταξικό αγώνα βρίσκονται οι λύσεις» το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» και η τοπική γραμματεία του Π.Α.ΜΕ Πιερίας προχώρησαν, την περασμένη Παρασκευή, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Super Market του «Αρβανιτίδη» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στις απολύσεις που έκανε η επιχείρηση παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους, να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες φιλοεργοδοτικές-φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκπροσωπούνται από δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και να οργανωθούν στο ταξικό συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων και να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ...
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου, «το φαινόμενο των απολύσεων δεν είναι καινούριο, εντάσσεται στο γενικότερο εργασιακό μεσαίωνα που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ χθες, σε βάρος των εργαζομένων για να εξυπηρετούν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους».
«Οι κυβερνήσεις, η σημερινή και προηγούμενη», τονίζεται στην ανακοίνωση «δίνουν γη και ύδωρ, στους εργοδότες, όπως χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά, νόμους για ελαστικές μορφές απασχόλησης π.χ τετράωρη απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής εργασία. Ακόμη προσλήψεις με τη βοήθεια του Ο.Α.Ε.Δ και με χρήματα εργαζομένων. Φυσικά αυτοί απαντούν με μισθούς πείνας, με τρομοκρατία, με απολύσεις, με εκβιασμούς. Με εντατικοποίηση της δουλειάς και άλλα».
Το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» και η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ Πιερίας τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν την αγωνιστική τους δράση με διάφορες μορφές παρέμβασης για να γίνει αυτός ο αγώνας, αγώνας όλων των εργαζομένων κα καλούν σωματεία, συνδικάτα, και φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.(
Πολιτεία)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: