Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010
Και το όνομα αυτού Καλλικράτης. Άντε να μας ζήσει και καλά ξεμπερδέματα.
***
Οι σοφοί είναι πάντα σοφοί είτε ανήκουν στη Ν.Δ. είτε στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν κι ο Ραγκούσης στα βήματα που χάραξε ο Προκόπης φέρνει τα πάνω –κάτω με τον Καλλικράτη.
***
Η Πιερία λοιπόν για μια ακόμη φορά ανυπόληπτη πολιτεία μπαίνει στο χειρουργείο και καρατομείται. Τρεις δήμοι και σ’οποιον αρέσει. Κι αυτά που ξέρατε παλιοπασόκια να τα ξεχάσετε.
***
Θέτω βέβαια υπόψη του νοήμονος κοινού ότι η Ξάνθη από τους υφιστάμενους 7 δήμους τους πάει σε 4, η Δράμα από 8 σε 3 και άλλα πολλά περίεργα.
***
Δεν έχω βέβαια κανένα λόγο να υποστηρίζω ότι πρέπει να’χουμε 4-5 ή 6 δήμους αλλά θα πρέπει στη βάση μιας τίμιας συζήτησης να βγει ένα σχήμα με ορθολογισμό κι όχι να επιβάλλεται από ανάγκες της συγκυρίας.
***
Διαφαίνεται μια τάση των περιφερειακών δήμων να συγχωνευτούν με το δήμο Κατερίνης λες κι εδώ είναι ο παράδεισος. Με συγχωρείτε αλλά πρόκειται για ένα πρωτόγονο επαρχιωτισμό. Ωραία, πάμε όλοι πλατεία για καφέ.
***
Κάποιος μάλιστα παράγοντας μου είπε με στόμφο. Τι να κάνουμε εμείς στο βουνό. Να μείνουμε τσομπαναραίοι;
***
Θα θυμίσω ότι κάποτε κάνοντας αναφορά σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές λέγαμε περιπαιχτικά: «Α, ρε κατακαημένη Αράχωβα!». Ε, λοιπόν σ’αυτήν την κατακαημένη Αράχωβα σήμερα ντρέπεσαι να πας.
***
Σε μια περιοχή όπου μπορείς να πουλήσεις Όλυμπο και Πιέρια και να αναπτυχθείς με προγράμματα αγροτουρισμού είναι αστείο να ζητάς περαιτέρω αστικοποίηση.
***
Πιθανόν οι αιρετοί να’χουν κάποιους λόγους προσωπικούς και να ενεργούν ανάλογα, οι πολίτες όμως των περιφερειακών δήμων ας σταθμίσουν κάποια πράγματα. Οι υπηρεσίες και το κόστος των υπηρεσιών ενός περιφερειακού δήμου είναι δυσανάλογα με το κόστος στην πόλη.
***
Οι συνενώσεις ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν με κριτήρια αναπτυξιακά έχοντας υπόψη τα ομοιογενή χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, τον καταμερισμό εργασίας και παραγωγής.
***
Σε απάντηση όσων μικρών δήμων λένε….τι να κάνουμε να ενώσουμε τις φτώχειες μας, αντιτείνουμε το …ελάτε να μεγαλώσουμε τα χρέη μας.
***
Η μείωση των δήμων από 13 σε 3 θα έχει πολλές παρενέργειες και θα ήταν φρόνιμο με το διάλογο που ανοίγει να στηριχθεί η πρόταση για 4-5 δήμους. 
(ΤΟΠΙΚΗ) 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: