Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

«100 μέρες συνέπειας»


100_hmeres
«Εκείνο που κάνει δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, είναι η αναξιοπιστία της Ελλάδας στο Εξωτερικό», υποστήριξε ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης
«Οι πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης Πα.Σο.Κ., συνοδεύτηκαν από μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων, έγινε μια μεγάλη δουλειά η οποία δίνει το βηματισμό για το μέλλον», ανέφερε ο βουλευτής Γιάννης Αρβανιτίδης. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στην Κατερίνη το Σάββατο, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. Στις πρώτες 100 μέρες, αναφέρθηκαν οι τρεις βουλευτές του νομού μας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ο κ. Αρβανιτίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως πρώτη η Κυβέρνηση έδωσε το παράδειγμα «μιας άλλης διαχείρισης» προχωρώντας σε περικοπές και.... μειώνοντας τις σπατάλες.
«Λεφτά υπάρχουν, αρκεί τα βήματα που γίνονται να είναι στοχευμένα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η οποία θα προκύψει και από την αλλαγή στη διοικητική δομή της χώρας.
Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, περιέγραψε την αρνητική κατάσταση της οικονομίας, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή εκτροχιασμό του ελλείμματος» για τεράστιο δημόσιο χρέος, αλλά και για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4 μονάδες το 2010 και στο τέλος της τετραετίας να φτάσει γύρω στο 3%, με παράλληλη μείωση του δημόσιου χρέους, είπε ο κ. Αρβανιτίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι από το 2011 και μετά θα υπάρξει αντιστροφή του κλίματος.
«Εκείνο που κάνει δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, είναι η αναξιοπιστία της Ελλάδας στο Εξωτερικό», είπε και τόνισε πως το κρίσιμο σημείο είναι να καταφέρει η χώρα μας να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι διαθέτει αξιοπιστία.
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ αρχήν το νοικοκύρεμα του Κράτους με τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, την ενίσχυση της παραγωγικότητας με παράλληλη ενίσχυση του τομέα υγείας και πρόνοιας, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Αρβανιτίδη στην προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο Καλλικράτης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (και πρώην δήμαρχος Εχεδώρου), υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι αποφασισμένο να προωθήσει το σχέδιο και να «σχεδιάσει μια νέα Ελλάδα» με 13 Περιφέρειες και ισχυρούς ΟΤΑ. «Είναι μεγάλη τομή και η επιτυχία της θα κρίνει τη συνολική μας προσπάθεια στην προώθηση των πολιτικών μας», είπε ο κ. Αρβανιτίδης, τονίζοντας ότι από το συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και αναμορφώνονται οι δομές των δήμων.
Δηλώσεις για τις πρώτες 100 μέρες του Πα.Σο.Κ., έκανε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, αλλά και οι τρεις βουλευτές του Κινήματος στο νομό μας.
«Η κυβέρνηση έχει μοναδικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», ανέφερε ο Γιάννης Μαλτζάρης. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, υποστήριξε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με επίκεντρο τον άνθρωπο από πλευράς κυβέρνησης «και μάλιστα μέσα σε μια άθλια οικονομική συγκυρία την οποία άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαλτζάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πετύχει στο έργο της, διότι έχει τη στήριξη των πολιτών. Σχολιάζοντας τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης είπε πως «το υπουργικό συμβούλιο, τις πρώτες 100 μέρες, συνεδρίασε περισσότερες φορές από όσες είχε συνεδριάσει τα προηγούμενα 6 χρόνια», ενώ έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο.
Στον Καλλικράτη, αναφέρθηκε και ο βουλευτής Πιερίας Γ. Αμοιρίδης, τονίζοντας ότι αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για ένα αποκεντρωμένο Κράτος. «Τα χρήματα υπάρχουν αλλά πρέπει να τα κατευθύνουμε εκεί που είναι οι πραγματικές ανάγκες και όχι τα κομματικά συμφέροντα», είπε ο κ. Αμοιρίδης.
Για 100 μέρες συνέπειας, προσφοράς και έργου από το Πα.Σο.Κ., έκανε λόγο ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου. «Είμαι βέβαιος ότι η χώρα μας θα βρει το δρόμο της» είπε ο κ. Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να βοηθηθεί η χώρα «από όλους μας». Ο βουλευτής Πιερίας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. «έδειξε δείγματα συνέπειας για όσα εξήγγειλε».
Η Κυβέρνηση καλείται να λύσει προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια και «ήδη 9 νομοσχέδια συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανάφερε στην τοποθέτησή της η βουλευτής Μαρία Μίχου, εκφράζοντας την βεβαιότητά της για το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: