Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πλημμύρισε και πάλι ο Δήμος Δίου, ζημιές και στο Μακρύγιαλο


DSC00574
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν με την πρώτη νεροποντή τα έργα αποκατάστασης των ζημιών της προηγούμενης πλημμύρας, του Οκτώβρη, στον πολύπαθο δήμο Δίου
Νέα προβλήματα δημιούργησε στο δήμο Δίου η δυνατή βροχή που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης, κάνοντας αδιάβατο το δρόμο προς Καρίτσα. Από το πρωί χθες μηχανήματα της Νομαρχίας προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο, στο ύψος της διασταύρωσης του δρόμου με τη Βροντού, καθώς η βροχή τον γέμισε με χαλίκια, όπως και τα παρακείμενα χωράφια.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου τόνισε ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ετοιμάζεται μία μελέτη για την περιοχή, σύμφωνα με την οποία θα κατασκευαστούν τσιμεντένια αυλάκια, στις άκρες του δρόμου, που θα δέχονται τα νερά για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια.
Στην περιοχή πάντως, παραμένει ζητούμενο το έργο της ...συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς τα αποσπασματικά έργα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά.
Ζημιές και στον Μακρύγιαλο
Ζημιές προκάλεσε η νεροποντή της Τετάρτης σε βάρκες και σε δίχτυα στον Μακρύγιαλο.
Ο Νομάρχης επισκέφθηκε χθες την περιοχή και ενημέρωσε τους ψαράδες για τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Τον κ. Νομάρχη συνόδευαν και οι υπάλληλοι του Τμήματος Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε βάρκες και σε εξοπλισμό των αλιεών της περιοχής, καθώς χάθηκαν και δίχτυα από το ισχυρό κύμα.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: