Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009
Σε ρυθμούς προϋπολογισμού αναγκαστικά και μη. Οξύνονται τα πνεύματα, ανεβαίνουν οι τόνοι.
Θέλουμε λίγες ώρες μέχρι την ψήφισή του και από δω παν και οι άλλοι…οι προϋπολογισμοί εννοώ.
Και μετά θα τα ψάλλουμε εμείς. Σειρά μας είναι. Θα τα ακούσουν οι βουλευτές και οι πολιτικοί μας και θα ξεσπάσουμε κι εμείς έστω και σε εορταστικούς ρυθμούς. Μια ευκαιρία έχουμε, ας την εκμεταλλευτούμε.
Η αγορά πάντως δεν μπήκε  σε εορταστικούς ρυθμούς. Τουλάχιστον από ....άποψη τζίρων. Αναστενάζω …βγαίνει φωτιά λένε οι έμποροι και με το δίκιο τους. Μια δύσκολη χρονιά προμηνύεται.
Άμεση η επίπτωση και από την καθυστέρηση πληρωμής των δικαιωμάτων στους αγρότες.
Αν δεν πληρωθεί ο αγρότης…η αγορά θα περάσει δύσκολες στιγμές.
Επικαιρότητα πάλι με τα Τέμπη. Σε όλους τους τόνους η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο υποστηρίζει πως οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Δεν μπήκαν λέει φουρνέλα.
Όχι φουρνέλα.
Εμείς ξέρουμε πως ο κόσμος ταλαιπωρείται, οι δρόμοι αναστενάζουν κυριολεκτικά και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Δύσκολη και τουριστικά η περίοδος για την Πιερία. Δεν θα αποφασίσει κάποιος εύκολα να διασχίζει την ορεινή Πιερία….
Αφήστε που άμα χιονίσει στον Άγιο Δημήτριο…μας βλέπω με ουρές μέχρι το Σβορώνο.
Αυτά είναι αφιερωμένα στον Γιάννη Μαγκριώτη.
Αγαπητέ υπουργέ, μάλλον πρέπει να επισπεύσετε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια.
Και δείτε τώρα και τη δήλωση Κατσαρού, νομάρχη Λάρισας, ο οποίος μάλλον ξεχνά ότι τις συνέπειες τις πληρώνει η Πιερία.  Διαβάστε τες.
«Να ασφαλτοστρωθεί "εδώ και τώρα" ο περιμετρικός δρόμος της Ελασσόνας, ώστε να ανακουφισθεί η πόλη από τα φορτηγά που διοχετεύονται λόγω των Τεμπών, ζήτησε χτες ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός σε δηλώσεις του, σε επίσκεψη του στην Ελασσόνα όπου μετέβη προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
"Δεν είναι ζήτημα να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τα Τέμπη. Είναι ζήτημα να αποκτήσει επιτέλους η ίδια η χώρα ένα σύγχρονο και ασφαλές εναλλακτικό δίκτυο. Διότι και όταν ακόμη γίνουν τα τούνελ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα έχουμε προβλήματα".
Όπως διαπιστώθηκε από την επίσκεψη η κατάσταση με την κίνηση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες νταλίκες και Ι.Χ διέρχονται αναγκαστικά μέσα από την Ελασσόνα σε δρόμους που δεν έχουν τις προδιαγραφές να δεχτούν ανάλογους κυκλοφοριακούς φόρτους».
Με συγκινήσατε….
Διαβάστε τώρα και την επιστολή του νομάρχη προς τα πανελλαδικά ΜΜΕ για την ορθή αναφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Κύριε Διευθυντά
      Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ στην περιοχή των Τεμπών και επειδή αυτή έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της Πιερίας, καθώς ο Νομός μας εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως αποκλεισμένος, σας παρακαλούμε να ενημερώνετε μέσα από τις εκπομπές σας και τις ρεπορτάζ των εφημερίδων σας ότι εκτός από την παράκαμψη μέσω Ελασσόνας, υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής των οδηγών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα από την παρακαμπτήρια οδό Λάρισας – Αγιάς - Αγιόκαμπου- Ομολίου -Στομίου.
      Σημειώνουμε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης εναλλακτικής διαδρομής ενδείκνυται για άμεση και εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην Πιερία και στους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας, καθώς οι εκδρομείς των Χριστουγέννων μπορούν να προσεγγίσουν με ασφάλεια  τις περιοχές της Νότιας Πιερίας, τους παραδοσιακούς οικισμούς του Ολύμπου, αλλά και των Πιερίων.
      Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια που κάνουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις δυνατότητες πρόσβασης που έχουν προς το Νομό μας».
Καλημέρα Πιερία.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: