Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 - Πολιτεία 
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A_1


Τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου και τις υπηρεσίες της Νομαρχίας επισκέφθηκαν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009. οι μαθητές της Δ΄Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Κατά της διάρκεια της επίσκεψης, ο Νομάρχης Πιερίας συζήτησε με τους  μαθητές και τους δασκάλους τους σχετικά με το έργο και τις λειτουργίες της Νομαρχίας καθώς και για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και τη σχολική τους ζωή. Ο κ. Παπαστεργίου προσέφερε στους μαθητές τουριστικό υλικό και αφίσες της Πιερίας και άκουσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχές από τους μικρούς επισκέπτες.
Στο τέλος της επίσκεψής τους οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ξεναγήθηκαν  στις υπηρεσίες και τους διάφορους χώρους της Νομαρχίας Πιερίας και έμαθαν για τις αρμοδιότητες και το έργο που προσφέρει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.     


A_2
Το Coffee Bar Red τηρώντας τις αρχές και τα πιστεύω του, στην .....προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού συνόλου υπέρ μιας καλύτερης ημέρας που θα ήθελε να αρχίσει, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια παρουσίας (Vinos+Red) στην διασκέδαση των περαστικών και των θαμώνων, οργάνωσε σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο "Αετοί του Ολύμπου" το παζάρι της αγάπης.
Σε αυτό συνάνθρωποι μας προσέφεραν οτι πολύτιμο ή ξεχασμένο είχαν στην ντουλάπα ή στην αποθήκη τους για έναν σκοπό. Να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια της μικρής Δέσποινας 2 ετών που πάσχει από μια δύσκολη περίπτωση όγκου στο κεφάλι.
Το παζάρι αγάπης έχει έδρα την βεράντα του Red Coffee Bar και οι τιμές των ρούχων και των αντικειμένων είναι στην φιλοσοφία του «προσφέρω».

A_3
«Αντι-τουριστική», αν όχι απαράδεκτη, είναι η κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια της Πιερίας. Αυτήν την άποψη (την οποία τεκμηρίωσε και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό) εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
A_3-Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι και εν πάσει περιπτώσει αν δεν μπορούν να αξιοποιήσουν εγκαταστάσεις οι οποίες προορίζονται και για την ενίσχυση του τουρισμού, ας παραχωρηθούν σε ιδιώτες, είπε.
Για «θλιβερή» κατάσταση, μίλησε και ο νομάρχης Πιερίας, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι τη χρήση των λιμανιών έχει το Λιμενικό Ταμείο. «Ας μας ενημερώσουν αν έχουν ελλείψεις ή αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αλλά ας γίνει κάτι» είπε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να συγκαλέσει σύσκεψη για το ζήτημα.
Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της Πιερίας, εξέφρασε ο Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος πρότεινε ή να περάσουν στην αρμοδιότητα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων εφόσον συνεχίσει να υφίσταται ο θεσμός ή να περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων.
Πάντως η κατάσταση, όπως παρουσιάστηκε από τις φωτογραφίες, είναι αποκαρδιωτική. Όσο για το λιμενικό ταμείο, μάλλον ανίκανο είναι να διαχειριστεί και να διατηρήσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων και ως αρμόδιο όργανο φέρει μόνο ευθύνες για την τριτοκοσμική κατάσταση, ακόμη και λιμανιών που μόλις πριν λίγους μήνες παραδόθηκαν!

A_4

Με την Κατερίνα Μπατζελή τα έχουν οι αγρότες…
Δεν είναι μόνο το ότι έμεινε αμετακίνητη στη θέση της για καταβολή των μισών χρημάτων από όσα δικαιούνται, αλλά και η γενικότερη στάση της απέναντι στους Έλληνες αγρότες από τη θητεία της στο Κοινοβούλιο.
Η σημερινή Υπουργός Ανάπτυξης, ως Ευρωβουλευτής, είχε καταγγείλει τη χώρα μας (της) επειδή αποζημίωνε τους αγρότες για τον Θρίπα.
Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 600 εκ. ευρώ, ενώ η ίδια (αφού έγινε Υπουργός) επικαλείται λανθασμένη δική της πληροφόρηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: