Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

a2_04-11
«Έκλεψαν» την παράσταση Πόντιοι και Ανατολικορωμυλιώτες, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην 1η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση. Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Ποντιακός Σύλλογος διένυσε χορεύοντας την έκθεση μεταφέροντας πανηγυρικό κλίμα σε εκθέτες και επισκέπτες.

a1_04-11

Σε τρείς κοινοβουλευτικές Επιτροπές  συμμετέχει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρία Μίχου. Ειδικότερα, η  κ Μίχου συμμετέχει στη..... Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας και την  Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Με τόσες επιτροπές και τόσα επιπλέον καθήκοντα, είναι φυσικό η νεοεκλεγείσα βουλευτής του νομού μας, να υποβάλει την παραίτησή της από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Τη θέση της κ. Μίχου στα έδρανα της Νομαρχίας, καταλαμβάνει μια ακόμη γυναίκα, η κ. Ιφιγένεια Πάσχου.

a4_04-11
Ένα ακόμη κτίριο στο κέντρο της πόλης κατεδαφίστηκε από συνεργεία του Δήμου, αφού κρίθηκε ακατάλληλο…
Κάπως έτσι λειτούργησαν οι μπουλντόζες κατά προηγούμενα έτη στην Κατερίνη και φτάσαμε σήμερα, όλα εκείνα τα κτίρια (πλην μερικών φωτεινών εξαιρέσεων) να τα βλέπουμε μόνο σε εκθέσεις φωτογραφίας!
Αλλά μιας και ξεκίνησε αυτό το θεάρεστο έργο ο Δήμος (που έχει σκοπό την ασφάλεια των Κατερινιωτών), με το παλιό υδραγωγείο τι γίνεται; Κάποιες «εκθέσεις» το έβγαζαν ετοιμόρροπο και προς κατεδάφιση…

a5_04-11Με τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και Άκη Τσοχατζόπουλο (οι οποίοι έμειναν εκτός ψηφοδελτίων του Πα.Σο.Κ., γιατί άραγε;), είχε συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος.
Οπωσδήποτε τα όσα αποκόμισαν (σε πείρα) από την παραμονή τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πάντα χρήσιμα για έναν νέο (στο συγκεκριμένο υπουργείο) Υπουργό.

Τον Άγγελο στον Αντώνη, η ιστορία να τελειώνει…
Αυτός δεν είναι Άγγελος, αλλά Αρχάγγελος υποψηφίων!

Δεν έχει λεφτά το Κράτος για να αγοράσει από την DT μετοχές, ώστε να επανέλθει το ποσοστό του στον ΟΤΕ στο 30%, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Σηφουνάκης.
Και εκείνο το χαριτωμένο που έλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά, «λεφτά υπάρχουν» τι έγινε; Να μου το θυμηθείτε ότι μέχρι το τέλος της 4ετίας, το ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΤΕ, θα πέσει κι άλλο…

a8_04-11Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, επιλέχθηκε για γενικός Διευθυντής (και συνομιλητής με την COSCO) του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς.
Προφανώς το πλούσιο βιογραφικό που κατέθεσε (καθότι πλέον αυτές οι θέσεις πληρώνονται με αξιοκρατία και αφού γίνει ανάρτηση στο διαδίκτυο), του εξασφάλισαν μια καλή (ηλεκτρική) καρέκλα…
Αν ένας που διετέλεσε επί χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν έχει την ικανότητα να είναι ένας απλό διευθυντής, τότε ποιος την έχει; Αυτό πληροφοριακά για όσους κακόπιστους, επιχειρήσουν να μιλήσουν για κομματικούς διορισμούς.

SAMARASΣυνάντηση «φίλων», του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Φιλίππειο» στην Κατερίνη.
Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν πρώην και τέως βουλευτές, πρώην στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης και φίλοι του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση για την προετοιμασία της υποδοχής του Πελοποννήσιου πολιτικού στην πόλη μας, το Σάββατο 14 Νοέμβρη.

Δίον-Γαλλία-συμμαχία
Στο Δίον θα βρίσκεται αύριο ο Πρέσβης της Γαλλίας Christophe Farnaud, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier και την υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων της πρεσβείας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δημαρχείο στην Κονταριώτισσα, ξενάγηση στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Δ. Παντερμανλή και παράθεση γεύματος.
Το οποίον γεύμα, μάλλον θα είναι εργασίας, αφού αναμένεται να συζητηθούν θέματα πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει ο δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου προς τον Νομάρχη Πιερίας, το Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Σώμα Πιερίας, τον Ταξίαρχο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, την ΤΥΔΚ Ν. Πιερίας, διότι, (όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου), «κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το Δήμο, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε οι συνέπειες της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας να ελαχιστοποιηθούν και να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες στους κατοίκους και τις περιουσίες των δημοτών του δήμου μας».
Επίσης, ευχαριστούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προς τους πολίτες, ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων για αποφυγή ταλαιπωριών και κινδύνων, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των έντονων καιρικών φαινομένων».

Όχι άλλο προκάτ!
Άλλες δυο προκάτ αίθουσες θα προστεθούν στις κτιριακές σχολικές υποδομές του νομού, καθώς ο Νομάρχης Πιερίας υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο αιθουσών διδασκαλίας («ελαφράς κατασκευής», τις χαρακτηρίζει η ανακοίνωση) στο Νηπιαγωγείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Φωτεινών του Δήμου Πέτρας.
Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: