Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ραντεβού το 2010

RANTEBOY_1
Άγγιξαν τους 8.000 οι επισκέπτες της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης  Πιερίας, που ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα χθες βράδυ. Η Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου, στο χώρο της εμποροπανήγυρης του δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη, πρόβαλε την τοπική παραγωγή και στήριξε τις Πιερικές επιχειρήσεις.

Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Πιερίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης.
Η πρώτη εμφάνιση της διοργάνωσης μετρά ....θετικά αποτελέσματα, καθώς αναδείχθηκε σε σημαντικό εργαλείο για την τοπική επιχειρηματικότητα παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής.
Ογδόντα και πλέον εκθέτες από την Πιερία και 18 διαφορετικές κατηγορίες εκθεμάτων παρουσιάστηκαν στην έκθεση, ενημερώνοντας το πολυπληθές κοινό για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η έκθεση, που εκτείνονταν σε 3.000τ.μ., εντυπωσίασε με τα καλαίσθητα περίπτερα, την ποικιλία των εκθεμάτων, τις μεγάλες εκθεσιακές προσφορές, τον ειδικό χώρο των εκδηλώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των επιχειρήσεων, στην έκθεση λειτούργησαν περίπτερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, προβάλλοντας τουριστικά το νομό, καθώς και το παράρτημα του Α-ΤΕΙ Θ. στην Κατερίνη που ενημέρωσε το κοινό για την εκπαιδευτική λειτουργία του και τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.

RANTEBOY_2Παράλληλα, η Έκθεση ανέπτυξε πολιτιστικό ρόλο, φέρνοντας στο προσκήνιο πολιτιστικούς συλλόγους, δημοτικές χορωδίες και ορχήστρες, καθώς και αξιόλογους καλλιτέχνες, που την πλαισίωσαν δίνοντάς της ξεχωριστή δυναμική.  Συνολικά, τις 6 ημέρες λειτουργίας της συμμετείχαν στις εκδηλώσεις  9 πολιτιστικοί σύλλογοι και 3 δημοτικές ορχήστρες-χορωδίες. Στην έκθεση τιμήθηκε ο διάσημος γλύπτης Ευθύμιος Καλεβράς, από τον Καταχά Πιερίας, για το ευρύτερα αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό του έργο που ανέδειξε πολιτιστικά το νομό Πιερίας. Ακόμη, υπήρξαν ειδικά αφιερώματα στο έμψυχο δυναμικό της βόρειας και νότιας Πιερίας αναδεικνύοντας την περιφέρεια του νομού.

Η οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης σημειώνει ότι στοχεύει να συνεχίσει τη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Ν. Πιερίας, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν τη βιτρίνα της περιοχής στηρίζοντας την τοπική ανάπτυξη. Διοργανωτές και εκθέτες έδωσαν ραντεβού του χρόνου. Μάλιστα, σε άμεσο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση εκθετών-διοργανωτών για να γίνει μια συνολική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Έκθεσης, να ακουστούν απόψεις και προτάσεις, ώστε του χρόνου η έκθεση να παρουσιάσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.


RANTEBOY_3 



Δεν υπάρχουν σχόλια: