Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πλήρης (και επιπλέον) στήριξη

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία/Β.Χ.


Δωρεάν διάθεση του χώρου της Εμποροπανήγυρης, επιδότηση εισιτηρίου αστικού ΚΤΕΛ για δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών, οικονομική συνδρομή στα λειτουργικά έξοδα της διοργάνωσης και δέσμευση για βελτίωση των υποδομών Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης η πρόταση του δημάρχου να διατεθεί δωρεάν ο χώρος της Εμποροπανήγυρης για τη φιλοξενία της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας 2009, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ο.Ε.Β.Ε.Π, τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, τη Νομαρχία Πιερίας και τον δήμο Κατερίνης.
Η πρόταση που έφερε ο δήμαρχος Κατερίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αντιμετωπίστηκε θετικά από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, πλην του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Γρηγοριάδη), ενώ τέθηκαν και αρκετοί προβληματισμοί για το μέλλον της.
Ως διοργάνωση που μπορεί να μετεξελιχθεί σε σοβαρό θεσμό, την είδε ο δημοτικός σύμβουλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέργιος Μπουσνάκης, εκφράζοντας παράλληλα την ένστασή του για το γεγονός ότι η υλοποίηση της ιδέας προχώρησε ερήμην του δημοτικού συμβουλίου.
«Θα μπορούσε να έρθει εκπρόσωπος του Επιμελητήριου να μας παρουσιάσει τη φιλοσοφία της Έκθεσης», είπε, εκτιμώντας ότι η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει την Εμποροπανήγυρη, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχει φθίνουσα πορεία» κι έχει μετατραπεί σε ταβερνεία-ψησταριές.
Στις προβληματικές υποδομές (αποχετευτικό, τουαλέτες) του χώρου της Εμποροπανήγυρης αναφέρθηκε η Άννα Αθανασάκη, ζητώντας να βελτιωθούν, προκειμένου να ξεκινήσει σωστά η Έκθεση και να μην υποτιμηθεί στο ξεκίνημά της.
Αναφανδόν υπέρ της ιδέας τάχθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάκης Λεμονόπουλος, ο οποίος μάλιστα έψεξε με έντονο ύφος όσους συμβούλους ζητούσαν περεταίρω διευκρινίσεις για τη διοργάνωση (κυρίως για τις υποχρεώσεις του δήμου ως συνδιοργανωτή), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι ρωτάτε; Εδώ οι άνθρωποι (σ.σ: οι επιχειρηματίες της Πιερίας), περνάνε κρίση κι εσείς ρωτάτε τι και πώς;».
Τελικά, ο δήμαρχος Κατερίνης διευκρίνισε πως ο δήμος απλά βοηθά το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο στη διοργάνωση μιας μη κερδοσκοπικής έκθεσης, αφού το αντίτιμο της μίσθωσης του χώρου στους εκθέτες είναι αρκετά χαμηλό και στοχεύσει στην κάλυψη των λειτουργικών και μόνο αναγκών της.
Ζήτησε δε η οικονομική συνδρομή του δήμου να είναι αυξημένη (7.000-10.000 ευρώ), σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό των συνδιοργανωτών κι επιπλέον να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση από και προς την Έκθεση των επισκεπτών της, μέσω της επιδότησης του εισιτηρίου των αστικών ΚΤΕΛ.
Αναφορικά με τις υποδομές υγιεινής του χώρου, δεσμεύτηκε κυρίως για τις πρόχειρες. «Αν χρειαστεί», είπε, «θα νοικιάσουμε χημικές τουαλέτες».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: