Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 - (ΤΟΠΙΚΗ)

Δυσκολεύτηκε η Ν.Δ. να κλείσει τις λίστες σε Πρέβεζα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Καρδίτσα και αρκετούς άλλους νομούς. Η Πιερία αντέχει. Στο δρόμο που χάραξε η Λακωνία.

***

Εκλογικό νόμο ανάλογο με το Γερμανικό, μετά τον Παπανδρέου θέλει κι ο Καραμανλής. Ορίστε, το πρώτο σημάδι σύγκλισης για να σωθεί η πατρίς.

***

Ξίνισαν κάποιοι για τα σχόλια της στήλης σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και τη μη συμμετοχή του δημάρχου Δίου Γρ.Παπαχρήστου. Χαρακτήρισαν μάλιστα το κείμενο διαπνεόμενο από συναισθηματισμό.

***

Ποτέ δεν λείπουν οι καλοθελητές απ’αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς, δεν τόλμησαν να δουν την αλήθεια.

Όταν καταρτίζεται ένα ψηφοδέλτιο παίρνονται υπόψη πέρα από τα αυτονόητα, η εκλογιμότητα, η γεωγραφική απήχηση του υποψηφίου και η κοινωνική διαστρωμάτωση. Ψιλά γράμματα.

***

Δεν ξέρω, αν άρεσε στους ανέξοδους τιμητές του ΠΑΣΟΚ και το caso Οφίδη. Εμένα δεν μου άρεσε και πιστεύω ότι ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου με εμπειρία και ανάλογη ιστορία δεν είναι τόσο αφελές να πάρει το δισάκι του στον ώμο του και να αρχίσει προεκλογική εκστρατεία μέσα στο κατακαλόκαιρο. Προφανώς από κάπου είχε πάρει το «πράσινο» φως.

***

Caso Βερελή. Οι μαγκιές πληρώνονται. Βαρύς κι ασήκωτος ο πρώην υπουργός προέβη στη γνωστή παραίτηση γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γνωστός για το αντάρτικο και ασφαλώς δεν είχε θέση στο ψηφοδέλτιο.

***

Caso Νεονάκη. Τρόμαξαν οι πολίτες με τα ποσά που ακούστηκαν στο χορό του χρηματιστηρίου, τις παλιές «καλές» εποχές. Ας πρόσεχε.

***

Caso Σημίτη. Δεν θα το σχολιάσω σε βάθος. Θα αρκεστώ να πω ότι ποτέ κανείς πρώην πρωθυπουργός που εκλέγεται χωρίς σταυρό δεν ζήτησε να μπει στη λίστα Επικρατείας.

Σημειολογικά, η ρήξη σηματοδοτεί πλήρη απεξάρτηση από κάθε μορφή πολιτικής ομηρίας και όχι μόνο.

***

Στον αντίποδα, επιβεβλημένη η καρατόμηση Βουλγαράκη από τη Ν.Δ., έστω και κατόπιν εορτής. Τι να πράξει όμως κι ο Καραμανλής, όταν πολλά στελέχη του πρόταξαν τον πλουτισμό και λειτούργησαν ως αρπακτικά του δημόσιου χρήματος, όταν μάλιστα, είναι και στα χειρότερα του.

***

Αργά αντανακλαστικά Καραμανλή και στην περίπτωση Παυλίδη. Κωμικό, μέρος του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Και στα σημεία κερδίζει ο Παπανδρέου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: