Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η κυρία Κατσέλη καλεί τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη Επιβεβαιώθηκε ότι η δήλωση για την τρομοκρατία στην ιστοσελίδα της ήταν αποτέλεσμα «πειρατικής» επίθεσ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 - ΒΗΜΑ
O κ. Κουμουτσάκος πρέπει τώρα να ζητήσει συγγνώμη, δήλωσε χθες η πολιτική εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Οικονομίας και υποψήφια βουλευτής κυρία Λούκα Κατσέλη (φωτογραφία), μετά την επιβεβαίωση από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ότι το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπέρ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι προϊόν χάκινγκ. Αλλά αντί για αυτό ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε να του... πει ευχαριστώ που την ειδοποίησε. http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=12438691&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=310&h=

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά τη μήνυση κατ΄ αγνώστων που κατέθεσε η κυρία Κατσέλη προχθές, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της και συνολικά κατά του ΠαΣοΚ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που, δήθεν, τηρούν έναντι των τρομοκρατών, απέδειξε ότι η υποψήφια βουλευτής δεν είχε όντως σχέση με το συγκεκριμένο κείμενο.

Από τον έλεγχο που έγινε στους υπολογιστές τού γραφείου της διαπιστώθηκε ότι το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου άγνωστοι επιχείρησαν να αποκτήσουν δικαιώματα διαχείρισης της ιστοσελίδας που διατηρεί (http://www. loukakatseli.gr). Εκείνη η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα.

Αλλά το επόμενο βράδυ, μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, από τις 22.28 ως τις 22.50, οι χάκερ κατάφεραν να «εισβάλουν» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενός εκ των διαχειριστών της ιστοσελίδας και έτσι κατάφεραν να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης. Το «κόλπο» που χρησιμοποίησαν ήταν κλασικό: έστειλαν παραπλανητικό ηλεκτρονικό μήνυμα (με τον γνωστό ιό trojan), ο αποδέκτης το άνοιξε και οι κωδικοί πρόσβασης «έσπασαν». Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που είχαν υποκλέψει, εισήλθαν στον τομέα διαχείρισης της ιστοσελίδας και δημιουργώντας ένα δικό τους «μαϊμού»-χρήστη με δικαιώματα διαχείρισης ανάρτησαν στην ιστοσελίδα το επίμαχο κείμενο. Ταυτόχρονα, στις 22.49, το ίδιο κείμενο «ανέβηκε» και στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου http://athens.indymedia.org.

Η Αστυνομία, αν και βρήκε ένα προς ένα τα ηλεκτρονικά ίχνη, δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να φτάσει στους αποστολείς του μηνύματος, αφού έκαναν όλη τη διαδικασία συνδεόμενοι με διακομιστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να λύσει και αυτό το σκέλος του γρίφου και να φτάσει στους χάκερ, έχει ζητήσει μέσω της Ιντερπόλ τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών.

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που επιβεβαίωσε την εισβολή αγνώστων στην προσωπική μου ιστοσελίδα και την ανάρτηση δήλωσης που ποτέ δεν έκανα, απομένει ο κ. Κουμουτσάκος να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη» δήλωσε χθες μετά τις ανακοινώσεις η κυρία Κατσέλη.

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε ωστόσο ότι «περιμένουμε ένα ευχαριστώ από την κυρία Κατσέλη» γιατί όπως υποστήριξε «η δική μας έγκαιρη επισήμανση και παρέμβαση οδήγησε την κυρία Κατσέλη και το επιτελείο της να κάνουν τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: