Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Από τον Παντελή Οικονόμου έγινε η ακόλουθη δήλωση για την άρνηση της Τουρκίας να τηρήσει το σύμφωνο που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους:
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!
Ως γνωστόν, η Τουρκία δήλωσε απερίφραστα ότι δεν θα τηρήσει συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι στην χώρα μας για την υποδοχή λαθρομεταναστών τους οποίους θα επαναπροωθούμε προς αυτήν. Με τον τρόπο αυτό δίνει η γειτονική μας χώρα ένα ακόμα δείγμα ότι αντιλαμβάνεται την ευρωπαϊκή της πορεία ως διαπραγμάτευση, όχι απλώς όρων ένταξής της, αλλά και αρχών λειτουργίας της ένωσης, όπως, παραδείγματος χάριν, του σεβασμού συνομολογημένων συνθηκών, συμβάσεων και συμφωνιών.
Η Ελλάδα, ασφαλώς και γνώριζε τι εστί Τουρκία. Σεβάστηκε το δικαίωμα και άλλων εταίρων της «να το μάθουν». Είναι ήδη η ώρα της άσκησης ενός άλλου δικαιώματος : της προάσπισης της υπόληψης και της αυτοεκτίμησης των ανεξάρτητων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προκαλέσει την διακοπή της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας και να μην συναινέσει στην επανέναρξή της, προτού η επίδοξη, υποψήφια προς ένταξη, χώρα σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις της σχετικά με την λαθρομετανάστευση.
Στην μέχρι την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων περίοδο, εξ άλλου, θα ήταν απολύτως επιβεβλημένο, η Τουρκία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, όπως προσδιορίζονται στην συνθήκη της Λωζάννης, για την πλήρη αποκατάσταση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη στην, προ των εις βάρος της διώξεων, κατάσταση. Μια τέτοια προσαρμογή στην νομιμότητα, θα είχε θετικές συνέπειες για όλους. Θα αποστερούσε, μεταξύ άλλων, από προσχήματα όσους επιδιώκουν τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά πράγματα, ακολουθώντας την έτσι σε ένα φαύλο κύκλο διακρίσεων και αποκλεισμών, φυλετικών, θρησκευτικών και άλλων.
Παντελής Οικονόμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Βουλευτής Α Αθήνας
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει χάσει καμμιά τριανταριά χρόνια πολιτικής εξέλιξης ο κύριος Οικονόμου.
Αποφάσισε να επιμείνει να ζεί στη "δοξασμένη" δεκαετία του 70.
Τί να πείς, ο καθείς με την τρομπέτα του.
Ερώτηση: το Γιωργάκη τον ρώτησε εάν συμφωνεί με όλα αυτά;
Φοβάμαι ότι εάν το κάνει δεν θα εκλεγεί ξανά βουλευτής.