Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 6 Ιουλίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
«Μάξιμε, οι Άγιες μορφές ζούνε μέσα στις σπηλιές» και «Μάξιμε, τα κτήματα στο λαό και την ψυχή σου στο Θεό» έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον ηγούμενο της Μονής.

Μπηχτές για την προηγούμενη πράσινη διοίκηση έριξε ο γαλάζιος δήμαρχος Λιτοχώρου, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διεκδικήσεων της Μοναστηριού. «Είναι η πρώτη φορά»,είπε, «που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση με πρωτοπόρο το Δήμο και επικεφαλής το Δήμαρχο, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η ‘διαμάχη’ με το μοναστήρι. Ποτέ ως τώρα δε βγήκε κανείς να φωνάξει ή όπως λένε να τα βάλει με την Εκκλησία». «Είναι δύσκολο να τα βάζει κανείς με την Εκκλησία», είπε με νόημα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο Άγιος Διονύσιος είναι για τους Λιτοχωρίτες τιμή και καμάρι» και πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να δηλώνει περισσότερο Χριστιανός από αυτούς, απλά και μόνο γιατί «έτσι το λέει κάποιος ηγούμενος». Στα χέρια (κι απ’ τους λαιμούς) πιάστηκαν διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές στο Μετόχι της Μονής Αγίου Διονυσίου. Οι δεύτεροι πάντως είχαν ιερό σκοπό. Φύλαγαν την περιουσία του Αγίου. Μπροστά το χριστεπώνυμο πλήθος, έτοιμο να αποκρούσει τους διαδηλωτές και πίσω (πίσω-πίσω, στο βάθος) η ηγεσία της Μονής κι οι μοναχοί, με τα καλά τους άμφια. Κι επειδή ζούμε σε σύγχρονες εποχές, οι ψαλμωδίες και οι προσευχές, που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, δεν ήταν live, αλλά από CD.

Πατριωτικός Παρεμβατισμός! Είναι η νέα ιδεολογία του κόμματος του Καρατζαφέρη, απάντηση, όπως είπε ο αρχηγός, στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό. Στον «Πατριωτικό Παρεμβατισμό», εξήγησε, δεν θα υπάρχουν άνεργοι, γιατί όσοι δεν θα έχουν δουλειά, θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές. Και μετά τσατίζεται γιατί του βγάζουν το όνομα και του βάζουν το γνωστό (χιτλερικό) μουστάκι!

Γη σε αριθμούς!!!! Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής : 57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίοι, 14 Αμερικάνοι, 8 Αφρικανοί 52 Αντρες, 48 Γυναίκες 70 Έγχρωμοι, 30 Λευκοί 89 Ετεροφυλόφιλοι, 11 Ομοφυλόφιλοι 6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί 80 θα έχουν κακές συνθήκες διαβίωσης, 70 θα είναι αγράμματοι, 50 θα είναι ανειδίκευτοι 1 θα πεθάνει, 2 θα γεννηθούν, 1 θα έχει computer, 1 μόνο θα έχει ανώτατη εκπαίδευση Αν δεις τον κόσμο από αυτή την οπτική, θα δεις πόση ανάγκη από αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, υπομονή και εκπαίδευση Εάν αυτό το πρωινό ξύπνησες υγιής, είσαι πιο χαρούμενος από 1.000.000 ανθρώπους που δεν θα επιζήσουνε μέχρι την άλλη εβδομάδα Εάν δεν έζησες πόλεμο, την μοναξιά ενός κελιού, την αγωνία του βασανιστηρίου ή την πείνα είσαι πιο χαρούμενος από 500.000.000 ανθρώπους αυτού του κόσμου . Εάν μπορείς να μπεις σε μία εκκλησία χωρίς τον φόβο της φυλάκισης ή του θανάτου, είσαι πιο ευτυχισμένος από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη Εάν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σου, εάν έχεις παπούτσια και ρούχα, εάν έχεις κρεβάτι και στέγη, είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων του πλανήτη Εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα στο πορτοφόλι σου και μερικά νομίσματα στον κουμπαρά σου, ανήκεις στο 8% των ανθρώπων του πλανήτη που ζουν καλά. Εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι τυχερός γιατί, δεν ανήκεις στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν μπορούν να διαβάσουν.

Τελικά, εκτός από τον Γιάννη Γρηγοριάδη, μόνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Λεμονόπουλος, ήταν στην συγκέντρωση του Λιτοχώρου. Το μπλοκάκι του προέδρου, θα γέμισε με απουσίες, αφού στην τελευταία συνεδρίαση είχε ξεκαθαρίσει, ότι θα μετράει έναν-έναν, τους παρόντες. Στους απόντες, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνης, συγκαταλέγονται ο Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Αντ. Καρπούζας, ο Γ. Παπαστεργίου, ο Σ. Χιονίδης. Και βέβαια, ουδείς εξ’ αυτών έστειλε μήνυμα, όπως συνήθως κάνουν όταν ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να παραβρίσκονται ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις. Εμείς τώρα γιατί να μην υποθέσουμε ότι επιθυμούν να είναι και με τον Χωροφύλακα και με τον Αστυφύλακα; Ο Γ. Αμοιρίδης είχε βαφτίσια (ήταν ο νονός) κι έστειλε εκπρόσωπο με τη συμπαράστασή του .

Στο πλευρό των αγροτών, που είδαν μέσα σε μια νύκτα τους κόπους τους να καταστρέφονται από το χαλάζι, βρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας, ως όφειλαν άλλωστε… Εκεί είναι πιο απλά τα πράγματα, από το να πάρεις θέση για μια διαμάχη που ταλανίζει μια κοινωνία, όπως πχ αυτή του Λιτοχώρου με την Μονή. Μόνο που αυτό ο τόπος, χωλαίνει στα δύσκολα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: