Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Γ.Παπανδρέου: Αυτονομία της πολιτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ

«Καμία αλλαγή δεν είναι εφικτή δίχως αυτονομία της πολιτικής από κάθε είδους συμφέροντα», τονίζει σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, αναφέρεται στο κρίσιμο πρόβλημα της διαφθοράς που «αγκαλιάζει τις κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα», και επισημαίνει ότι, «με την κυριαρχία, τις τελευταίες δεκαετίες, μιας νεοφιλελεύθερης ή νεοσυντηρητικής λογικής, ο μεγάλος πλούτος που παράχθηκε διεθνώς αλλά και σε εθνικό επίπεδο αφέθηκε να συγκεντρωθεί σε πολύ λίγους και ισχυρούς».
«Το ζήτημα της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος είναι ζήτημα Δημοκρατίας» υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος χαρακτηρίζει «ρίζα της συμφοράς» την εξάρτηση από κάθε είδους ανεξέλεγκτα συμφέροντα - επιχειρηματικά, μιντιακά ή όποια άλλα.
Η αυτονομία της πολιτικής, προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «είναι η αφετηρία για την αλλαγή πορείας της χώρας». Πάνω από όλα, συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου «η αυτονομία της πολιτικής χρειάζεται πολιτική βούληση και έναν συνεχή αγώνα. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που αισθάνεται ότι δεν χρωστά σε κανέναν, εκτός από τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν, και πολιτεύεται ανάλογα. Που έχει ως κυρίαρχο μέλημα το καλό του τόπου - το δημόσιο συμφέρον.
Αυτή δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση. Θα είναι η αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είναι προσωπική μου δέσμευση» καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: