Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Απελευθερώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Το Ιράν απελευθέρωσε σήμερα τον ελληνοβρετανό δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη-Φόουντεν, ο οποίος εργάζεται για την Washington Times και είχε συλληφθεί στα επεισόδια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Ο δημοσιογράφος "που εργάζεται για αμερικανικό μέσο ενημέρωσης και είχε συλληφθεί για πράξεις αντίθετες με τη δημοσιογραφία και σε σχέση με τα πρόσφατα επεισόδια, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος", ανακοίνωσε ο Χάσαν Γασγαβί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.
Η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα. Ο Γασγαβί διευκρίνισε πως ο δημοσιογράφος απελευθερώθηκε χάρη στις προσπάθειες της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα και πως του επιστράφηκε η δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντ. Μπακογιάννη, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθειά μου ικανοποίηση για την απελευθέρωση του Ιάσωνα Αθανασιάδη. Σε στενή, συνεχή επαφή με το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνθήκες πολύ δύσκολες για όλους, είχαμε τελικώς αίσια κατάληξη σε αυτή την υπόθεση. Ο Ιάσωνας Αθανασιάδης σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας, κοντά στην οικογένειά του. Ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί να μη ξαναζήσουν ποτέ την αγωνία των τελευταίων δεκαπέντε ημερών».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: