Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 16 Ιουλίου

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα



Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Πιεριείς θα δεχθούνε ότι ολοκληρώθηκε το Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση σ’ αυτό, είναι γελασμένοι!
Ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, σημαίνει ολοκλήρωση και όλων των παράπλευρων έργων! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!
Αλίμονο, αν 25 χρόνια δεν αρκούνε για να παραδοθεί ένα έργο πλήρως ολοκληρωμένο στους Πιεριείς.

Η στήλη δεν είναι κουτσομπολίστικη, αλλά μερικές πληροφορίες δεν μπορεί να τις δίνει και ολόκληρες για ευνόητους λόγους… και ως μια τέτοια είναι και η παρακάτω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχος του νομού γνωστός για τις ικανότητές του στην πώληση εκτάσεων, ζήτησε από τη Νομαρχία να του υποδείξει ποιες εκτάσεις (στα όρια του Δήμου του), είναι δημόσιες.
Πιθανότατα, θα αιτηθεί προς την ανάλογη δημόσια υπηρεσία την παραχώρησή της, με σκοπό την αξιοποίηση.
Ε και αν δεν μπορέσει να την αξιοποιήσει ο Δήμος, δεν χάθηκε ο κόσμος! Την τραβά ένα πούλημα και την αξιοποιούν ιδιώτες!

Οι καιροί της πιο σκληρής καταπίεσης είναι τις πιο πολλές φορές καιροί όπου γίνεται πολύς λόγος για μεγάλα και υψηλά πράγματα. Χρειάζεται θάρρος για να μιλάς σε τέτοιους καιρούς για πράγματα τόσο χαμηλά και τόσο φτηνά, όπως το φαγητό και το σπίτι του εργαζόμενου, μέσα σε μια βοή από ξεφωνητά ότι το βασικό είναι το πνεύμα της θυσίας.
Όταν φορτώνουν τους αγρότες με τιμές, χρειάζεται θάρρος να μιλάς για μηχανήματα και φτηνές ζωοτροφές που θα ευκόλυναν την τιμημένη δουλειά.
Όταν απ’ όλους τους ραδιοσταθμούς ουρλιάζουν πως ο άνθρωπος χωρίς γνώση και μάθηση είναι καλύτερος από το μορφωμένο, θέλει τότε θάρρος να ρωτήσεις: καλύτερος για ποιόν;
Όταν γίνεται λόγος για τέλειες και ατελείς φυλές, χρειάζεται θάρρος να ρωτήσεις αν ή πείνα κι η αμάθεια κι ο πόλεμος δεν φέρνουν βαριές παραμορφώσεις.

Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια»
(Συνέδριο για την υπεράσπιση της κουλτούρας, Παρίσι 1935)

Δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (λέει) ενέκρινε τη χρήση του επικίνδυνου φυτοφαρμάκου Lebaycid για την καταπολέμηση του δάκου, το οποίο είναι απαγορευμένο στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική, λόγω του ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.
Η δικαιολογία; Είχαν (είπε το Υπουργείο) αγοραστεί μεγάλες ποσότητες με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δεν έπρεπε να πάνε χαμένες!
Τι μου λες! Τέτοια ευαισθησία για την τσέπη του φορολογούμενου!
Και κότερα και βίλες έχουν αγοραστεί με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, αλλά δε βλέπω να (μας) διατίθενται ευρέως.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: