Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Από μια άλλη οπτική γωνία 11.7.2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.07.2009 - ΠΗΓΗ


του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)
- Προ ημερών, αναφερόμενος στην πρόσληψη του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Μεθώνης του Αντώνη του Μπούμπουρα, ζήτησα να μου δοθεί η απόφαση του διορισμού του.
Μάλιστα για να τηρηθεί και το τυπικό της διαδικασίας ζήτηση την απόφαση του διορισμού και με σχετική αίτηση, προς το Δήμο.
Το περιεχόμενο της αιτήσεως και το περιεχόμενο της απαντήσεως θα αναγκασθώ να τα δημοσιοποιήσω, για να καταλάβουν οι αναγνώστες ποιες είναι οι γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας από τους διοικούντες το Δήμο Μεθώνης.
Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των δύο εγγράφων κρίθηκε σκόπιμο να γίνει, για να δοθεί η ευκαιρία στο Δήμο Μεθώνης να ανταποκριθεί στο αίτημά μου.
Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα εκτιμηθεί η υπομονή μου αυτή.
- Για την τακτική του Δήμου Μεθώνης απέναντι στο αίτημά μου δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες στον Ειδικό Συνεργάτη του κ. Δημάρχου.
Οι αρμοδιότητες του Ειδικού Συνεργάτη είναι καθορισμένες και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποφασιστικές.
Ο ρόλος του είναι να συμβουλεύει με τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και την επιστημονική του κατάρτιση όσους ασκούν την Διοίκηση.
Με τον κ. Αντώνη Μπούμπουρα με συνδέει οικογενειακή και προσωπική σχέση από πολλών ετών.
Μάλιστα θα πούμε ότι είναι άξιος συγχαρητηρίων που αν και αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος του σημερινού Δημάρχου έτυχε αυτής της τιμής και αναγνώρισης.
Απορώ για ποιο λόγο θίγεται όταν αναφέρομαι στην πρόσληψή του.
Απεναντίας θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο που παρά την αποδοκιμασία των συνδημοτών του, ο εκλεγείς Δήμαρχος αναγνώρισε τα προσόντα και τις ικανότητές του.
Αν κάποιος πρέπει να θίγεται είναι ο κ. Δήμαρχος και προ παντός οι συνεργάτες του, οι οποίοι δεν έχουν τις ικανότητες να συμβουλεύουν το Δήμαρχό τους.
- Πολλές φορές οι Σύμβουλοι οδηγούν στην καταστροφή εκείνους που αναλαμβάνουν να διευκολύνουν στο έργο τους.
Μάλιστα έμειναν στην ιστορία περιπτώσεις καταστροφής ηγετών από τις λανθάνουσες εισηγήσεις των συνεργατών τους.
Την κύρια ευθύνη φέρει πάντα εκείνος που αποφασίζει και οπωσδήποτε δέχεται τις συνέπειες των λανθασμένων εισηγήσεων των συνεργατών του.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρασπούτιν. Ενός καλόγερου ο οποίος επηρέαζε την πολιτική του τσάρου, με ολέθριες γι αυτόν συνέπειες.
Τελικά την… πλήρωσε ο τσάρος. Ενώ ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία ως ένας έξυπνος και διαβολικός καλόγερος.
Έτσι γίνεται σε κάθε περίπτωση, που οι ηγέτες είναι αδύνατοι και οι διαβολοσύμβουλοί τους τους οδηγούν στην καταστροφή.
Το παράδειγμα που μνημόνευσα δεν αποτελεί ακριβή αντιγραφή των γεγονότων του Δήμου Μεθώνης.
Άλλωστε ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ο … τσάρος θα δικαιωθεί απ την τακτική του.
- Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές, διότι πιστεύει ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και ότι θα στραφεί προς το δοκιμασμένο κίνημα.
Είναι πράγματι περίεργο αυτό το αίτημα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι είχαμε πρόσφατα Ευρωεκλογές και δεν φάνηκε το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση.
Μάλιστα πολλοί που ήθελαν, με έμμεσο τρόπο να αποδοκιμάσουν τη σημερινή Κυβέρνηση, απείχαν και δεν προτίμησαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Είναι να αναρωτιέται ο καθένας, κατά πόσο τα επιχειρήματα των κομμάτων έχουν λογική και συνέπεια.
Όσο για τις εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε. Η βιασύνη το μόνο που μας δείχνει είναι ο διακαής πόθος για κατάληψη της εξουσίας με όλες τις … συνέπειές της.
- Στήριγμα της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους στον αγώνα της εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Παπαγεωργίου.
Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Παπαγεωργίου ήταν, από μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος στην επιτροπή, για την εξέταση της… ιστορίας της Μονής Βατοπεδίου.
Μ αυτές τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουμε που θα οδηγήσουν οι έρευνες για την εξιχνίασή τους.
Όσο για τους πομφόλυγες του Αρχηγού του και των εκπροσώπων του καλό είναι να περιοριστούν.
Αρκετά το ΠΑΣΟΚ ταλαιπώρησε τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: