Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

Μαύρη κερκίδα


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ
cfas@ontelecoms.gr

Λίγα πράγματα θα πούμε σήμερα. Σαν τον Παναθηναϊκό του πρωταθλήματος. Προσέξτε: του πρωταθλήματος, λέω, όχι των πλέι οφ. Της κανονικής περιόδου, δηλαδή. Γιατί στα πλέι οφ λέει πολλά. Περισσότερα κι απ’ το πρωτάθλημα ολόκληρο.

Μυστήριο τρένο, τελικά, είν’ αυτή η ομάδα. Στα έξι ματς των πλέι οφ κόντεψε να βάλει περισσότερα γκολ απ’ όσα έβαλε στα τριάντα τέσσερα της κανονικής περιόδου.

Άσε δε τον Καραγκούνη. Έτσι και σκόραρε και στην κανονική περίοδο με την ίδια συχνότητα, στα πλέι οφ δεν θα σκόραρε καν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα έπαιζε καν στα πλέι οφ. Θα είχε πάρει το πρωτάθλημα περίπατο.

Εντάξει, εδώ μπαίνει και μια ένσταση. Για να έπαιρνε περίπατο το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, θα έπρεπε να υφίσταται κι άλλη μια συχνότητα: η συχνότητα με την οποία θα του έδιναν πέναλτι οι διαιτητές. Στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερα πέναλτι. Ούτε σ’ όλο το πρωτάθλημα δεν είχε πάρει τόσα.

Αλλά και για τον Τεν Κάτε φαίνεται ότι το πρωτάθλημα άρχισε στα πλέι οφ. Μέχρι να καταλάβει ότι η μοναδική ομοιότητα της Superleague με την Premierleague είναι το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας τους, από το πολύ rotation το πουλί είχε πετάξει. Αλλά στα πλέι οφ έβαλε συνολικά 14-15 παίκτες. Και, παρόλο που ήταν τέλος σεζόν και οι παίκτες ξεθεωμένοι, τα πήγαν περίφημα. Ακριβώς επειδή ήξεραν τι ήθελαν. Και, κυρίως, τι ήθελε απ’ αυτούς ο προπονητής τους…

ΥΓ: Τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Τζιόλης, έπρεπε να πάει δανεικός για ένα εξάμηνο σε άλλη ομάδα για να σηκώσει κούπα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: