Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ
kakes glosse makrigiannis

jmakr@otenet.gr

Από τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Siemens και κυρίως μετά τη φυγή δύο βασικών κατηγορουμένων εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που οδηγούν στη, μάλλον θλιβερή, διαπίστωση, ότι λίγοι εξωνυμένοι πολιτικοί πήραν στο λαιμό τους όλο το πολιτικό σύστημα – όχι ότι αυτό το σύστημα αξίζει κάτι καλύτερο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αποδεδειγμένα ή έστω βάση σοβαρών εκτιμήσεων πέντε με έξι κορυφαία ή και απλώς ανώτερα στελέχη της Siemens βρέθηκαν με προσωπικούς λογαριασμούς, που συνολικά ξεπερούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και να φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπαιρναν από την μητρική εταιρία τις μίζες για να τις δώσουν, υποτίθεται σε διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς, αλλά κρατούσαν για τον εαυτό τους ίσως και περισσότερο από το 70%!

Περίπου δεδομένο έχουμε επίσης ότι πολλά στελέχη των εμπλεκομένων οργανισμών και υπηρεσιών, που χειρίζονταν τις δουλειές με τη Siemens τα έπαιρναν. Δεκάδες στελέχη, από εκείνους, που έβαζαν τις μεγάλες υπογραφές και «διάλεγαν» τους προμηθευτές, έως εκείνους που καθόριζαν το χρόνο και το ρυθμό πληρωμής των συμβάσεων. Όπως τα έπαιρναν και τα κεντρικά κομματικά ταμεία. Εάν υπολογίσει κανείς όλα τα χρήματα που πήγαν στις παραπάνω κατευθύνσεις θα έχει ένα ερώτημα: Μα, καλά, έμεινε τίποτα για τους υπουργούς και για πόσους έφτασαν όσα έμειναν; Το ερώτημα επιδέχεται δύο απαντήσεων: Ή τα ποσά που δόθηκαν σε μίζες είναι δυσθεώρητα και σίγουρα πολλά παραπάνω απ’ όσα έχουν ακουστεί ή τελικώς τα πήραν λίγοι και εκλεκτοί, που τώρα παίρνουν στο λαιμό τους όλους τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: