Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Υπερψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Το σήμα της ΕΠΟ Υπερψηφίστηκε από τους συνέδρους που συμμετέχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου 16 Μαΐου 2008-26 Μαΐου 2009. Επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με 57 ψήφους υπέρ.

Επιπλέον, από τους συνέδρους υπερψηφίστηκαν με 57 ψήφους επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών, τόσο ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1/1-31/12/2008, όσο και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 1/1-31/12/2009.

Οι εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό του εκπροσώπου της UEFA στη συνέλευση, Τζόζεφ Μίφσουντ, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, την καλύτερη δυνατή συνέχεια και επιτυχία στο έργο του, μετέφερε και μήνυμα του προόδου της UEFA Μισέλ Πλατινί: "Ο πρόεδρός μας Μισέλ Πλατινί εύχεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και σε όλους τα καλύτερα και εκφράζει την ευχή του να προκριθεί η Εθνική σας Ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στην ομιλία του αποκάλεσε την Ομοσπονδία "ατμομηχανή του ελληνικού ποδοσφαίρου", αλλά έδωσε έμφαση στην οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει τόσο την Ομοσπονδία όσο και τις Ενώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το χειρόφρενο έχει λυθεί και ο κατήφορος οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην αντικειμενική αδυναμία της Ομοσπονδίας να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις δικές της δραστηριότητες και τις αντίστοιχες των Ενώσεων. Οδηγεί στην αδυναμία να διασφαλίσει, για το προσεχές μέλλον, μια μόνιμη, σταθερή και συγκεκριμένη ροή εσόδων, που θα της επιτρέψει να ανακάμψει, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και να σχεδιάσει ένα παραγωγικό και ελπιδοφόρο αύριο, για τις Ενώσεις και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε ανάμεσα σε άλλα: "Το μεγάλο έλλειμμα είναι δεδομένο. Τα ίδια έσοδα είναι και αυτά δεδομένα και αδυνατούν να το καλύψουν. Αντιλαμβάνεστε πως οδηγούμαστε σε μια κατάσταση κρίσης, καθώς η ΕΠΟ φτάνει σε μια «κόκκινη γραμμή». Από κει κι έπειτα, θα εξανεμιστεί κάθε δυνατότητα για να ανταποκριθεί, τόσο στον επιτελικό της ρόλο, όσο και στο να υποστηρίξει βασικές δράσεις και επιλογές. Η ώρα της κρίσης είναι ώρα ευθύνης....Ή θα επιλύσουμε το οικονομικό πρόβλημα ή...θα λύσουμε τους ζυγούς. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει... Μοναδικός πνεύμονας σταθερής και αυξανόμενης χρηματοδότησης της ΕΠΟ παραμένει όλα αυτά τα χρόνια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ετήσια συμμετοχή του να προβλέπεται να ανέλθει φέτος στα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ από εφτά εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες (7.250.000) ευρώ που ήταν στην προηγούμενη περίοδο".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ακόμη πως "η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρέπει να στραφεί εκ νέου στην ενεργοποίηση της χρηματοδότησης από την Πολιτεία σε όλες τις μορφές της και στην διεύρυνση της οικονομικής συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου".

Στη συνέχεια ανέλυσε τις συμφωνίες που επεδίωξε από την εκλογή του τονίζοντας πως οι συμφωνίες αυτές "προϋποθέτουν, για να λειτουργήσουν, σαφείς, συγκεκριμένες και διαχρονικές οικονομικές παροχές της Πολιτείας, της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την Ομοσπονδία. Το συνολικό ύψος των παροχών αυτών αναμένεται, με τους μετριότερους υπολογισμούς, να φτάσει ετησίως στο ποσό των δεκατριών εκατομμυρίων (13.000.000) ευρώ και από τις τρεις πηγές".

Οι συμφωνίες αφορούν:

"1.Ισότιμη, ουσιαστική και μόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία για όλους εκείνους τους τομείς θεμάτων που η παρέμβασή της είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν (αντιμετώπιση της βίας, υγεία κλπ.), χωρίς να τίθεται σε αμφιβολία η κυρίαρχη θέση της Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2.Βελτιώσεις σε τομείς λειτουργίας (αθλητική δικαιοσύνη κλπ.) για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας των διοργανώσεων, που η Ομοσπονδία κρίνει ως αναγκαίες και για το λόγο αυτό τις επεδίωξε.

3.Αποδοχή, εκ μέρους της ΕΠΟ, της αποκλειστικής ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε. για το Στοίχημα.

4.Αποκατάσταση, αποκλειστικά και μόνο σε εκλογική βάση, μιας νέας ισορροπίας με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ακριβώς ανάλογης με αυτή που υπάρχει στο Δ.Σ., ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, αλλά με την ΕΠΟ να διατηρεί εντελώς αλώβητη την απόλυτη εξουσία της σε θέματα Καταστατικού και Κανονισμών.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεσμεύτηκε επίσης για την κατανομή ετησίως ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ για την επιχορήγηση των Ενώσεων προσθέτοντας πως "στο ποσό των έξι εκατομμυρίων (6.000.000) ευρώ θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό που θ προκύψει από την παρακράτηση ποσοστού 60% από τα πρόστιμα των ΠΑΕ της Super League, το οποίο επίσης προτείνω να κατανέμεται στις Ενώσεις για την οικονομική επιβράβευση σωματείων της δύναμης τους που καλλιεργούν τμήματα υποδομής σε σταθερή και μόνιμη βάση".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: