Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συνεχίζεται η κόντρα Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κουκούλες

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΑΠΕ
Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ποινικοποίηση της κουκούλας.
«Το μέτρο δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνομική διάσταση, αλλά και με την ανάγκη έκφρασης μιας συνολικής απαξίας του πολιτικού κόσμου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Δένδιας, επικρίνοντας, παράλληλα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «με τη στάση της κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αλληλέγγυη του νοσηρού φαινομένου των κουκουλοφόρων, γιατί απλώς καταδικάζετε με τα λόγια».
«Απαράδεκτη η μομφή και πρέπει να την πάρετε πίσω», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του δεν ενθαρρύνει τη βία, αλλά υπερασπίζεται την κοινή λογική.
«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία καταστολής της βίας των κουκουλοφόρων. Δεν συναινούμε, όμως, στην απατηλή εντύπωση ότι με τη θέσπιση επιβαρυντικών διατάξεων θα συλληφθούν και θα επαλειφθούν οι κουκουλοφόροι. Δεν μας λείπουν οι ποινικές διατάξεις, αλλά η ικανότητα σύλληψης και παραπομπής των κουκουλοφόρων στο ακροατήριο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος
Ανταπαντώντας ο υπουργός, τόνισε: «Τίποτε το αναληθέστερο ότι δεν γίνονται συλλήψεις κουκουλοφόρων. Εχουν προσαχθεί 370 και έχει ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία. Τη μάχη της απαξίας του φαινομένου θα τη δώσουμε με τη σειρά μέτρων, που από χθες εξαγγέλθηκαν και ζητάμε συμπαραστάτες. Δεν αρκεί η καταδίκη στα λόγια, αλλά να συνυπογράψετε τη διάταξη».
«Εσείς είστε σκληροί στα λόγια και ανύπαρκτοι στις πράξεις», σχολίασε κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, ζήτησε με τη σειρά του να αποσύρει η κυβέρνηση, όχι μόνο τις διατάξεις για την κουκούλα, αλλά και την τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες, που θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση.
«Δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας με τον Ποινικό Κώδικα μόνον και την λογική του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε'», είπε.
Ειδικά δε, για τους παράνομους μετανάστες τάχθηκε υπέρ της «απαίτησης από την ΕΕ να παρέμβει και να πιέσει την Τουρκία και να πληγούν τα κυκλώματα διακίνησης». Ταυτόχρονα, υποστήριξε την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη με ουσιαστική κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν.
«Αποτέλεσμα της κυβερνητικής ατολμίας και αδυναμίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση», χαρακτήρισε η αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφια Ανδριοπούλου, τη διάταξη για την κουκούλα.
Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, παρουσίασε το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν οι διαδηλωτές με την αντιγριππική μάσκα, που συνιστά κατά βάση κουκούλα, χαρακτηρίζοντας λάθος τη σημειολογική και ενδυματολογική αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Η ρύθμιση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Όταν το 'είναι' καταπίνεται από το 'φαίνεσθαι', αυτό συνιστά εκφασισμό», τόνισε η κ. Κανέλλη.
Την αντίθεσή του στη διάταξη εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, επιμένοντας στην ανάγκη χαρακτηρισμού της χρήσης της κουκούλας ως ιδιώνυμου αδικήματος. Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία και φόβο έναντι της Αριστεράς.
«Γιατί φοβάστε να υλοποιήσετε ένα νομικό πλαίσιο, ανάλογο με αυτό των χωρών της Ευρώπης; Φέρνετε το επιβαρυντικό, αφού γίνει το έγκλημα δια της κουκούλας. Εμείς υποστηρίζουμε την πρόληψη του εγκλήματος, ώστε να μη φτάνει να κάνει έγκλημα καλυπτόμενος από την κουκούλα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: