Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/06/2009- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Οξυμένο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την εγκληματικότητα που παρουσίασε ο Flash 96. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 70% αποδίδει αυτή την εξέλιξη στους αλλοδαπούς.
Αναλυτικά
Οι 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι 5 στους 10 δηλώνουν ανασφαλείς στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο ένας στους 4 δεν νιώθει ασφαλής ούτε μέσα στο σπίτι του και ποσοστό 42% δεν αισθάνονται ασφαλείς για να περπατήσουν το βράδυ στη γειτονιά τους.
Οι 7 στους 10 εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας.
Το 50% εκτιμά ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι κάμερες παρακολούθησης, την ίδια ώρα ωστόσο το 54% τάσσεται κατά της παρακολούθησης συνδιαλέξεων και μηνυμάτων μέσω του διαδικτύου.
Σε ότι αφορά την αστυνομία, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 65% δηλώνουν ότι δεν την εμπιστεύονται ή την εμπιστεύονται λίγο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Απειλές για νέα χτυπήματα από τη Σέχτα

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: