Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ένα τελείως νοσηρό σύστημα

ΠΕΜΠΤΗ 25.06.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Η περιπέτεια τόσων εκατοντάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο μετά την απόφαση του ζεύγους Αγγελόπουλου να κλείσει τα μέσα ενημέρωσης που είχε αποκτήσει, δεν με απασχολεί σήμερα μόνο από πνεύμα συντεχνιακής αλληλεγγύης. Αλλά γιατί είναι απλώς η κορυφή ενός παγόβουνου που λέγεται κρίση του τύπου. Μια κρίση που είναι μεν παγκόσμια, αλλά στην Ελλάδα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Σε όλο τον κόσμο η κρίση του τύπου αιτιολογείται κυρίως λόγω της ανάπτυξης, με φρενήρη ρυθμό, των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Εδώ δεν πρόκειται μόνο περί τούτου. Εδώ έχουμε κυρίως το πρόβλημα της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης. Και τα ηλεκτρονικά κάθε άλλο παρά είναι πιο αξιόπιστα από τα έντυπα.
Κυρίως δε έχουμε τα παιγνίδια εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης, που αναδεικνύουν ένας τελείως νοσηρό σύστημα συναλλαγής. Νεόπλουτοι, εργολάβοι, προμηθευτές και πρώην δημοσιογράφοι που μεταπήδησαν στο χώρο των επαγγελματιών εκβιαστών, συνθέτουν μια εικόνα για την οποία ο μεν πολίτης δικαιούται να αηδιάζει, η δε πολιτική ηγεσία του τόπου –και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή- έχει βαρύτατες και ασυγχώρητες ευθύνες.
Πρωτίστως διότι επιδεικνύει έναν εμετικό αμοραλισμό. Όταν για παράδειγμα ερωτοτροπεί μια παράταξη σήμερα με τον εκδότη που έκανε σημαία του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: