Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIMENS


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΙΟΥ 2009 (naftemporiki.gr)

Στη σύλληψη του πρώην στελέχους του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα Γιώργου Σκαρπέλη και του πρώην στελέχους της Siemens Ηλία Γεωργίου προχώρησε το χθές βράδυ η αστυνομία. Eίχε προηγηθεί η έκδοση ενταλμάτων συλλήψης από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens Και οι δύο νωρίτερα σήμερα πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος δεν προσήλθε για απολογία.

Ο κ. Καραβέλας είχε κληθεί για σήμερα σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει χθες απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Γιάννη Μαρκουλάκο ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τη σύμβαση 8002 του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

ΠΑΣΟΚ: Συνυπεύθυνη των εξελίξεων η ΝΔ

Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση του κ. Καραβέλα. «Με δεδομένο ότι το σκάνδαλο της Siemens διερευνάται εδώ και δυόμισι χρόνια, προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για την ευχέρεια που δόθηκε, να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής δύο ''αποδράσεις'' στελεχών της Siemens», τόνισε ο κ. Ντίνος Ρόβλιας.

O κ. Ρόβλιας υπογράμμισε επίσης ότι «εφόσον η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αναζητούν και δεν κατανέμουν αυτές τις ευθύνες, θεωρούνται τουλάχιστον συνυπεύθυνοι αυτών των εξελίξεων».

Aιχμές από το ΛΑΟΣ

«Κατά τη χθεσινή τηλεμαχία, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν νομίζει ότι χρηματίζονται πολιτικά στελέχη. Τότε γιατί φυγαδεύονται οι μάρτυρες;...», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης...

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: