Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Επί παντός του… Αθλητικού


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ έλαβαν τέλος! Οι αγώνες σταμάτησαν! Οι αγωνίες και τα καρδιοχτύπια ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Η αποτίμηση έγινε ….Τα «τελικά» αποτελέσματα και η «σούμα» της χρονιάς άλλους χαροποίησαν και τους βρήκαν να πανηγυρίζουν , άλλους απογοήτευσαν και τους προβλημάτισαν ,και τέλος άλλους τους άφησαν παγερά… αδιάφορους! Απραξία λοιπόν για μεγάλο χρονικό διάστημα… Μέχρι να έρθουν και πάλι οι … αγωνιστικές ημέρες! Για να αποκτήσει και πάλι η ζωή των φιλάθλων ενδιαφέρον! Τι μένει πλέον για να περάσει η «νεκρή» αυτή περίοδος; Μεταγραφές , αποδεσμεύσεις , όνειρα , ελπίδες και …σενάρια για την χρονιά που ..έρχεται… ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ περίοδος! Η χαρά των αθλητικών και όχι μόνον εφημερίδων! Τα αποκλειστικά δίνουν και… παίρνουν! Ονόματα παρελαύνουν! Αν γίνει καταγραφή αυτών που αποκτούν οι ομάδες τότε τα «ρόστερ» θα περιλαμβάνουν πάνω από …πενήντα παίκτες… Οι εφημερίδες γράφουν , οι φίλαθλοι «τσιμπάνε» και ηδονίζονται από τα αποκτήματα που δεν θα… έρθουν τελικά και η «ανιαρή» αθλητική περίοδος αποκτά έστω και στα «ψεύτικά» … κάποια ζωντάνια και ένα …ενδιαφέρον… ΑΛΛΑ και οι αποδεσμεύσεις έχουν και αυτές την …χάρη τους… Το ενδιαφέρον τις ενστάσεις, τα συν και τα…. πλην…. Γιατί αυτός και όχι ο..άλλος… Ποια η προσφορά του πρώτου; Και με ποια κριτήρια παρέμεινε ο … δεύτερος; Βλέπεται πάντα υπάρχουν συμπάθειες και …αντιπάθειες… Που τελικά επηρεάζουν την γνώμη… Και έρχονται φυσιολογικά οι …αντιπαραθέσεις… Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ να κλείσει την …πόρτα! Για μια ακόμη χρονιά οι αποδεσμεύσεις και οι αποχωρήσεις παίρνουν μορφή …χιονοστιβάδας… στους κατερινιώτες! Δυο χρόνια στην Β Εθνική ο Πιερικός και έχουν έρθει στην ομάδα 42 παίκτες και έχουν αποχωρήσει 41! Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι «τωρινές»…. προσθαφαιρέσεις… Με συγχωρείτε; Αυτό σημαίνει… αδυναμία! Στις …επιλογές! Γιατί πέρασαν παίκτες που δεν… ακούμπησαν! Και τα λάθη επαναλήφθηκαν σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους… Πιστεύουμε ότι αυτή την φορά οι «κινήσεις» θα είναι πιο ψαγμένες! Και οι παίκτες που θα έρθουν θα είναι πανέτοιμοι και ικανοί να προσφέρουν στην πραγματοποίηση του ονείρου και του στόχου! Ο Πιερικός να κερδίσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα!
ΜΕΧΡΙ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αποτελούν παρελθόν για τον Πιερικό οι Χαϊκάλης, Βέρμπης, Ουζούνης, Λουτσιάνο, Χατζόπουλος, Μάγγος, Δερμιτζόγλου, Γκαρόζης, Σερτζίνιο και έρχεται και η σειρά και άλλων παικτών… Και φυσικά με την αποχώρηση και την αποδυνάμωση του ρόστερ οι κινήσεις για εμπλουτισμό θα είναι ανάλογες… Και πιστεύουμε ότι θα βρίσκονται λίγο πριν… από την ανακοίνωση! Γιατί δεν είναι σωστή ενέργεια πρώτα διώχνουμε και μετά ψάχνοντας…. Βλέπουμε και… κάνουμε… Ειδικά φέτος που ο στόχος φέτος είναι πολύ … μεγάλος!
ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ μεταγραφικές περιόδους που ο Πιερικός αγωνίζεται στην Β Εθνική μέχρι στιγμής «άντεξαν» και παρέμειναν στην δύναμη του οι Τόλιος , Ιτσιος, Τσιγιάννης, Γιατζιτζόγλου, Τασίδης, Παέζ, Χατζηζήσης, Μαρτίνεζ ! Κάντε λίγη υπομονή… Δεν οριστικοποιήθηκε ακόμα τίποτα!Για να δούμε; Θα παραμείνουν όλοι στην ομάδα;
Υ.Γ.1. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ άρχισαν να ….εξοφλούνται! Ο πρώτος ήδη τακτοποιήθηκε! Και είναι και περιχαρής! Γιατί η «θέση» είναι στα… μέτρα του! Τώρα σειρά έχει ο… επόμενος! Και ο πιο … εκδηλωτικός! Αν πάρει το «πόστο» που υποψιάζομαι… Τότε να «δείτε» γλέντια! Ειδικά από την «συμπάθεια» και την «αδυναμία» του….
Υ.Γ.2. ΜΑΓΚΙΑ είναι να ξέρεις πότε να… αποχωρήσεις! Την κατάλληλη στιγμή! Γιατί τότε και κερδισμένος είσαι και επιτυχημένος! Δεν το έκανες όμως; Το έπαιξες έξυπνος και τώρα…ψάχνεσε! Ας πρόσεχες….

Υ.Γ.3. ΕΙΠΕ Ο Κόκκαλης…. Ο Αχμέτωφ έχει πολλά λεφτά και τα δίνει με ευχέρεια…. Άμα όμως φύγει τι θα γίνει μετά… Και θυμήθηκα «κάποιους» δικούς μας που όταν …έφυγαν από τις ομάδες που είχαν… « αναλάβει» είχαν αφήσει πίσω χάος και… συντρίμμια! Όσο για παίκτες! Ούτε ένα δελτίο!! Γι αυτό λοιπόν προσοχή!

Υ.Γ.4. ΕΡΩΤΗΣΗ του «ανάποδου» της στήλης. Αν είχε μείνει προπονητής ο Σούλης Παπαδόπουλος πόσοι από αυτούς που «αποχωρήσαν» θα είχαν παραμείνει στην ομάδα; Πάσα απάντηση δεκτή…
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: